BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  DÜNYA

Abdullah Cömert’in ölüm nedeni araştırılacak

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in ölüm nedeninin araştırılacağını söyl...

Abone ol

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in ölüm nedeninin araştırılacağını söyledi.
Vali Lekesiz, katıldığı yerel bir TV programında, Hatay’da Gezi Parkı eylemleriyle ilgili 51 gösteri yapıldığını, bu gösterilere 274 bin 330 vatandaşın katıldığını, 115 kişinin gözaltına alındığını ve hepsinin de serbest bırakıldığını belirtti.
Meydana gelen olaylarda biri yoğun bakımda olmak üzere 62 polis ile 62 vatandaşın yaralandığını söyleyen Lekesiz, 227 araç, konut ve binada hasar meydana geldiğini kaydetti. Lekesiz, "Birbirimizi üzecek davranışlarda, sözlerde bulunmayalım. Devlete, sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere düşen görevler var ve bunları yerine getiriyorlar ama, şüphesiz vatandaşlarımıza düşen görevler de var. Sağduyulu ve serinkanlı davranırlarsa Hatay biraz nefes alır" diye konuştu.
Olaylarda polisle vatandaşın karşı karşıya geldiğini de ifade eden Lekesiz, "Vatandaşla polis arasında istenmeyen gelişmeler yaşanması elbette üzücü. İlin valisi olarak beni de, emniyet müdürünü de, halkımızı da üzüyor. Başta çevik kuvvet olmak üzere polislerimiz toplumsal olaylara müdahale konusunda ciddi bir eğitimden geçiyorlar. Buna rağmen yanlışlıkları da varsa elbette bunlar da incelenecek" dedi.
Olaylar sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Vali Lekesiz, "Abdullah Cömert’in hayatını kaybetmesine yönelik gündeme getirilen iddialar incelenecek. Hiç kuşkusuz Abdullah Cömert’in ölüm sebebine ve failine ilişkin hususlar adli merciler tarafından incelenmektedir. Ancak bahsi geçen hususların varsa sorumlularının belirlenmesi, disiplin, idari ve cezai işlemlerin tesis edilebilmesi için ayrıca müfettişler marifetiyle incelenmesinde yarar görülmektedir" şeklinde konuştu.
(İHA)