BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

ABden şok eden açıklama

AB Komisyonu Başkanı Barrosso'nun son açıklaması Türkiye'yi şaşkına çevirdi.

Abone ol

Avrupa Komisyonu Başkanı José Manuel Barroso Fransa Başbakanı Dominique de Villepin ile Brüksel'de biraraya geldi. Basın toplantısında genişleme ve Türkiye ile ilgili Barroso ve de Villepin şunları kaydetti:

Barroso : "Romanya ve Bulgaristan'dan sonra AB'nin yapacağı genişleme artık koşullu olacak. AB bu genişlemeden sonra yeni üyelere hazır değil. Nice anayasası ile AB bu haliyle artık daha fazla üye kabul edemez. Bundan sonra yapacağımız AB'nin yapısal reformlarını hayata geçirmek olacak. Bu benim kişisel görüşüm bu konuda Villepin ile de aynı görüşteyiz. AB'nin yeniden genişlemesi için yapısal reformlara ihtiyaç var."

Villepin: "Ankara protokolünü (liman ve havaalanlarının Rum gemi ve uçaklara açılması) Türkiye yerine getirmedi. Biz bu konuda atılan her adımı çok yakından takip ediyoruz. Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirmesini elbette hepimiz istiyoruz. Bir takım stratejik nedenlerden dolayı Türkiye'nin AB'ye girmesi önemlidir. Ama bunun altını bir kez daha çiziyorum ki müzakereler çerçevesindeki yükümlülükleri Türkiye yerine getirmediği anda o zaman sorumluklarımızdan kaçmayız."