BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

ABDden Suriye itirafı

Amerikan hükümeti, Sean McCormack, aracılığıyla Suriye'de muhalif grupları desteklediğini itiraf etti.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, "Muhalifleri destekliyoruz, ama bu faaliyet Devlet Başkanı Beşşar Esat rejimini istikrarsızlaştırmaya yönelik gizli kapaklı bir şey değil" dedi.

Sözcü, "Daha fazla hürriyet ve ifade özgürlüğü peşinde koşan ve yöneticilerini seçme hürriyeti isteyenleri" desteklediklerini belirtti. Bu desteğin, Orta Doğu'da diğer muhaliflere verdikleri desteğe benzediğini söyleyen sözcü, "Bunda gizli saklı bir şey yok. Bakanlığımızın bütün faaliyetleri gözler önünde.
Herkes bunu görebilir" ifadesini kullandı. Time dergisi ise gizli bir belgeye dayanarak internet sitesinde verdiği haberde, Beyaz Saray'ın Esat'ın muhaliflerine gizlice mali destek sağlamayı tasarladığını yazdı.

Time, bunun yabancı bir rejimi istikrarsızlığa sürükleme girişiminden başka bir şey olmayacağına dikkat çekti. Bu arada, Şam ziyaretleri sırasında Esat'la görüşen iki Amerikalı senatör, Suriye liderinin ABD'yle "anlaşma zemini" aradığını bildirdi. Ortak yazılı açıklama yapan John Kerry ve Chris Dodd adlı demokrat senatörler, Esat'ın kendilerine "anlaşma zemini bulmaya ve karşılıklı çıkarları geliştirmeye hazır olduğunu söylediğini" ifade etti.