BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  DÜNYA

ABD ve Kürtler lobi çalışmasında

ABD ve Kürtler lobi çalışmalarında. Peki ABD siyasi ve ekonomik destek verecek mi?

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Irak Danışmanı David Satterfield ile görüşen Kuzey Irak’taki yerel Kürt Hükümeti'nin Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, ABD’nin Irak Danışmanı David Satterfield ile görüşürken, komşu ülkelerin Irak’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı göstermesini istedi.
     
Kürt yönetimi ile ABD arasındaki ilişkilerin genişletilmesi amacıyla bir süre önce Washington’a giderek lobi çalışması başlatan yerel Kürt yönetiminin Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa başkanlığındaki heyet, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Irak Danışmanı David Satterfield ile görüştü.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği’nin internet sitesi Pukmedia'nın haberine göre, Mustafa, ABD'den Kuzey Irak’a siyasi ve ekonomik alanlarında desteğini sürdürmesini istedi.

ABD’nin Kürt bölgesinde bulunmasından memnun olduklarını söyleyen komşu ülkelerin Irak’ın yeniden imarında etkili rol üstlenmelerinin kendilerinin de çıkarına olacağını anlatırken, “Kürdistan Bölgesi, federal ve demokratik bir Irak’a ve bu ülkede barış içinde kalmaya devam edecektir. Ancak, komşu ülkelerin Irak’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı göstermesi gerekir'' dedi.
     
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Irak Danışmanı David Satterfield ise, Kürt bölge hükümeti ile Kürt siyasi liderliğinin üslendiği misyonun Irak’ın geneline olumlu yansımasının ABD yönetimi tarafından yakından izlendiğini, petrol yasa tasarısının en kısa zamanda yasallaşması için Irak Parlamentosu onayına sunmasını isteklerini söyledi.
     
     İRAN’DAN TOP ATEŞİ
     
Bu arada İran, Kuzey Irak’taki PKK’nın kolu PJAK’a üye teröristleri yoğun topçu ateşine tuttu. İran, Bugün yerel saatle 07.20 sularında Balakayati bölgesinde yer alan Çoman kasabasına bağlı bir çok sınır alanını yoğun top ateşine tuttu.

Kuzey Irak’taki Sınır Güvenlik Muhafızları Berdunaz, Gezgezke ve Tepk kırsal bölgelerini havan toplarıyla bombalamaya başladığını, can veya mal kaybı konusunda bilgi alınamadığını söyledi. 5 dakika da en az 10 havan topunun atıldığı belirtildi.