BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

AB yargıya saygısız davranıyor

Adalet Bakanı Çiçek, Türkiye'yi eleştiren AB'nin kendisinin saygısız olduğunu öne sürdü

Abone ol

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye'ye eleştiriler yönelten AB'nin kendisinin, yargı bağımsızlığı konusunda saygısız davrandığını belirterek, "Bağımsız hakimin tutukladığı, cezaevindeki adamı, hangi hakla, hangi adil yargılama ilkesine bağlı olarak Adalet Bakanından, 'bunu çıkarın' diyorsunuz. Bunu demeye hakkınız var mı?" diye sordu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçesiyle ilgili milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtlayan Çiçek, AB İlerleme raporlarında yargıyla ilgili yöneltilen eleştirileri değerlendirirken, soğukkanlı olunması gerektiğini söyledi. Çiçek, şöyle konuştu:

"Samimi olarak söylüyorum 4 senelik süre içinde yargı bağımsızlığı noktasında, en saygısız davranan AB'nin kendisidir. Şimdi bağımsız hakimin tutukladığı, cezaevindeki adamı, hangi hakla, hangi adil yargılama ilkesine bağlı olarak Adalet Bakanından, 'bunu çıkarın' diyorsunuz. Bunu demeye hakkınız var mı?

Ben, 'Niye Fehriye Erdal'ı, Nuriye Kesbir'i, Remzi Kartal'ı iade etmiyorsun' dediğimde, 'yargı süreci bağımsızdır' diyor. İşe orada noktayı koyuyor. Bu çevrelere, Türkiye'de iltifat edenler de var. Kuru kuruya bağımsızlık. Ülkenin, yargının bağımsızlığı... Siz, çanak tutarsanız, adam da gelir mahkeme salonlarında, mahkeme salonlarının dışında, orada burada gelir, efelenir, afra tafra yapmaya çalışır. En büyük saygısızlığı, AB yargı bağımsızlığı konusunda kendisi yapıyor. Siz ne hakla, ne yetkiyle bağımsız yargının verdiği 'tutuklama kararını, şunu-bunu kaldırın' diyorsunuz. Geriye dönük birçok olayda bunları gördük, yaşadık."