BIST 10.343
DOLAR 32,66
EURO 35,10
ALTIN 2.445,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AB projesinden kadınlar yararlanacak

SUNKADER tarafından Sungurlu'da kadın istihdamının ve girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla planlanan proje kabul edildi.

Abone ol

Çorum'un Sungurlu ilçesi Sungurlu Kalkınma Derneği (SUNKADER) tarafından Sungurlu'da kadın istihdamının ve girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl hazırlanan ve Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından kabul edilen proje ile ilgili proje ekibinin oluşturulduğu ve çalışmalara başladığını bildirildi.

Proje hakkında bilgi veren SUNKADER Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özerbil, ilçenin en önemli sorunlarından biri olan kadın istihdamının artırılması kapsamında, SUNKADER'in başvuru sahibi olduğu, Sungurlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Çorumlu Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ÇORSİAD) ortaklığı ve ABİGEM'in işbirliği ile hazırlanan "İstihdam Hedefli Nitelikli İstihdam ve Girişimcilik Geliştirme" eğitim projesinin 2009 yılı Mayıs ayında Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne sunulduğunu söyledi.

Projenin yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda yüzlerce başarılı bulunarak kabul edildiğini hatırlatan Özerbil, "Proje ilçemizdeki istihdamın artırılmasına yönelik yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde, kadınların çalışma hayatına katılması ve çalışmalarının önündeki engellerin azaltılmasına yardımcı olacağı, kalkınma planı ve Avrupa Birliği (AB) politika hedeflerine ulaşılmasına önce yerel, sonra bölgesel ve daha sonra ulusal bazda katkı sağlayacağı düşüncesi ile hazırlandı" dedi.

Özerbil, proje ile ilgili süreçte hazırlık çalışmalarının hızla devam ettiğini ve proje yönetim kademesi olan proje ekibinin hemen oluşturulduğunu ve proje ekibinin ise çalışma planını yaparak çalışmalara başladığını ifade etti.

Projenin teknik detayları ile ilgili bilgi veren Cemal İpek ise, projenin toplam bütçesinin 289 bin 730 TL olup, 257 bin 106 TL'sinin Avrupa Birliği katkısı, geri kalan 32 bin 623 SUNKADER tarafından karşılanacağını dile getirerek, "Proje kapsamında, Sungurlu'da yaşayan 18-40 yaş arasındaki 180 kadının nitelik ve becerilerini artırmaya yönelik mesleki eğitim faaliyetleri düzenlenerek, işletmelerin ihtiyaç duyduğu tekstil alanında nitelikli eleman yetiştirilmesi ve ilçemizde kadın istihdamının artırılması sağlanacaktır" diye konuştu.

Proje kapsamında 3 ayrı grubun 3 farklı konuda eğitim göreceğini dile getiren İpek, "Her grup aynı süre eğitim görecek olup, dersler her grup için aynı şekilde uygulanacaktır. Kurs konuları, Genel Bilgi ve Beceri, Girişimcilik ve Konfeksiyon olmak üzere 3 bölümden oluşmaktadır" şeklinde konuştu.

Proje kapsamında açılan kursları başarılı olan kursiyerlerin istihdamı için SUNKADER ve ÇORSİAD aracılığı istihdam olanakları sağlanacağını anlatan İpek, "Bu kişilere İş-Kur, Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve SUNKADER onaylı sertifika verilecektir" ifadelerinde bulundu