BIST 9.916
DOLAR 34,15
EURO 37,96
ALTIN 2.873,99
HABER /  GÜNCEL

AA Dünya markası olacak

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Bengi, kurumun hedeflerini büyüttü.

Abone ol

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Bengi, ''AA'nın her geçen yıl hizmetlerinin gelişmesi, öz gelirlerini artırmak suretiyle güçlenerek büyümesi ve AA markasının bir dünya markası haline gelmesi temel hedefimizdir'' dedi.

Anadolu Ajansı Olağan Genel Kurulu toplandı. Genel Müdürlük
binasındaki toplantı, AA'nın kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile kuruma emeği geçen ve hayatta olmayanlar için saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Divan Başkanlığı'na AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilmi Bengi'nin seçildiği toplantıda, yönetim kurulu faaliyet raporu ile denetçi raporu okunarak müzakere edildi.

Hilmi Bengi, genel kurulda yaptığı konuşmada, AA'nın 85. kuruluş yıldönümü olan 6 Nisan 2005'te düzenlenen törenle hizmete giren haber, fotoğraf ve görüntünün uyduyla aktarımı projesiyle teknolojik anlamda büyük bir dönüşüm sağladığını belirtti. Bengi, bunun Türkiye'de bir ilk olduğunu, benzerlerinin daha sonra medya piyasasında uygulanmaya başlandığını söyledi.

Görüntülü haberin AA için bir prestij olduğunu ifade eden Bengi, AA logosunun yeniden televizyon ekranlarına taşındığını, kimi günler 50'yi aşan görüntüyü abonelerine sunduklarını dile getirdi.

Abonelerine internet ortamından fotoğraf satın alabilme hizmeti sunduklarını anlatan Bengi, fotoğraf arşivinde internet ortamından erişilebilir halde 400 binin üzerinde fotoğraf bulunduğunu bildirdi. Bengi, dijital sistemin ve kullanılmaya başlanan yeni yazılımın fotoğraf sayısının artmasına büyük katkısı olduğunu, geçen yıl günde ortalama 311 fotoğraf yayına konulduğunu, bu sayının bazı günler 500'ü aştığını kaydetti.

Hilmi Bengi, haber yazılım sisteminin yenilenmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtirken, bunun tamamlanmasıyla muhabirlerin bulundukları yerden haber yazabileceklerini, yetkili kişilerin de bulundukları yerden haber geçebileceklerini kaydetti. Geçen yıl bütün bültenlerden 482 bin 442 haberin yayına konulduğunu ifade eden Bengi, genel bültene ek olarak il bülteninin devreye girmesiyle son 2 yılda haber sayısında ciddi bir artış sağlandığını, genel ve il bültenindeki toplam haber sayısının geçen  yıla göre yüzde 8 arttığını, abone sayısının da 1 yıl öncesine göre yüzde 30'luk artış gösterdiğini belirtti.

Bengi, AA'nın, Asya Pasifik Ajanslar Birliği'nden Avrupa Ajanslar Birliği'ne, Akdeniz Haber Ajansları Birliği'nden Türkçe Konuşan Ülkeler Haber Ajanslar Birliği'ne uzanan platformlarda üyeliği bulunduğunu söyledi.

Geçen yıl Malatya, Muğla, Hatay ve Alanya'da bürolar açtıklarını ifade eden Bengi, 85. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bölge ve büro müdürlüklerinin bulunduğu illerde ağaçlandırma çalışması yapıldığını, İzmir ve Erzurum'da iki parka Anadolu Ajansı ismi verildiğini kaydetti.

Hilmi Bengi, ''AA'nın her geçen yıl hizmetlerinin gelişmesi ve öz gelirlerini artırmak suretiyle güçlenerek büyümesi, AA markasının bir dünya markası haline gelmesi temel hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük.''

AA hissedarları ve eski genel müdürler Atilla Onuk ve Ekrem Karaismailoğlu, başarılarından dolayı Yönetim Kurulu üyeleri ve Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Bengi'ye teşekkür ettiler.

YENİ YÖNETİM KURULU

Yönetim ve denetim kurulları ibra edilirken, Hazine Müsteşarlığı temsilcisinin önergesinin oybirliği ile kabul edilmesiyle yeni yönetim kuruluna, 3 yıllığına, AA Genel Müdürü Hilmi Bengi, AA Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Atkı, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mustafa Çetin  ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek getirildi.

Denetim Kurulu üyeliklerine ise Nadi Özcan ve Sezai Taşkın yenidense seçildiler. Daha sonra yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Genel Müdür Dr. Hilmi Bengi Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Aktı da Başkan Yardımcılığı'na yeniden seçildiler.