BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

9 taraftara 9 yıl istendi

Diyarbakırspor-Konyaspor maçında olay çıkaran dokuz taraftar hakkında dokuz yıl hapis cezası istendi.

Abone ol

Diyarbakırspor-Konyaspor maçında olay çıkaran dördü tutuklu dokuz taraftar hakkında dokuz yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların maçın 85'inci dakikasında olay çıkartarak, koltukları kırıp, taş ve yabancı cisimleri saha içine attıkları belirtildi.

Sanıkların ayrıca 29 güvenlik görevlisinin de yaralanmasına yolaçtığı belirtilen iddianamede, çıkan olaylar yüzünden 6 bin 500 koltuk ile demir korkuluklar ve protokol etrafını çevreleyen camların kırıldığına dikkat çekildi.

Davada, 'devlet malına zarar vermek ve kamu görevlisine görev yaptırmamak için direnmek'le suçlanan sanıklar hakkında dokuz yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Maç, Konyaspor 1-0 öndeyken, çıkan olaylar yüzünden yarıda kalmış, Futbol Federasyonu da Diyarbakırspor'un 3-0 hükmen yenik sayılmasına karar vermişti.

Federasyon ayrıca, Diyarbakırspor'a üç maç seyircisiz oynama cezası vermişti.

Turkcell Süper Lig'de 26 martta oynanan Diyarbakırspor-Konyaspor 23'üncü hafta maçı çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmişti.

Atatürk Stadı'nda oynanan ve 1-0 Konyaspor üstünlüğü ile devam eden maçın 86'ncı dakikasında kale arkası tribündeki bir grup taraftar kırdıkları koltukları sahaya ve polise attıktan sonra demir parmaklıkları kırarak sahanın içine girmişti.

Diğer seyircilerin bazılarının da sahaya inmesi üzerine ortalık karışmış, seyirciler Konyasporlu futbolculara saldırmak istemiş ve polis duruma müdahale etmişti. Bu sırada bazı taraftarlar polise taş ve kırdıkları koltuklarla saldırmıştı.

Olaylar üzerine hakem Kuddusi Müftüoğlu ve Konyasporlu oyuncular polis güvenliğinde soyunma odasına gidip maçı 86'ncı dakikada tatil etmişti.

Olaylarda 100 kişi gözlatına alınırken, Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü İslam Çetin, statta zararın 50 bin YTL olduğunu açıklamıştı.

Maçın durduğu dakikalarda Konyasporlu futbolcu Bebbe'ye tekme atan Diyarbakırsporlu yönetici Felat Hevedanlı da istifa etmişti.