BIST 8.876
DOLAR 34,27
EURO 37,50
ALTIN 2.928,22

9 şehidin ardından bu hale geldi

9 şehidin ardından bu hale geldi

PKK'nın en kanlı saldırılarından birini yaşayan Dağlıca'daki Yeşiltay Piyade Taburu baştan aşağı yenilendi

9 şehidin ardından bu hale geldi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde bulunan ve terör örgütü PKK üyelerinin 19 Haziran 2012'de düzenlediği saldırıda 9 şehit veren Yeşiltaş 1.Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı, yeni teknoloji silah ve teçhizatla bölgedeki huzur ve güveni sağlıyor.

Geçen yıl verilen şehitlerin acısını yüreğine gömen Mehmetçik, Aselsan tarafından yapılan çalışmayla yaklaşık 5 ay önce kurulan Modüler Birlik/Geçici Üs Bölgesi Sistem İşletim Merkezi, her türlü iklim ve hava koşulunda ortaya çıkacak tehdidi tespit ve imha imkanı sunuyor.

Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş 1. Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı, kapılarını AA'ya açtı.

9 şehidin ardından bu hale geldi

Aselsan tarafından yapılan çalışmayla Tabur Komutanlığı bünyesinde yaklaşık 5 ay önce kurulan Modüler Birlik/Geçici Üs Bölgesi Sistem İşletim Merkezi de Türkiye'nin en yüksek ikinci dağı olan Cilo Dağı'nın eteklerinde 24 saat hazır kıta bekleyen Mehmetçiğe, her türlü iklim ve hava koşulunda ortaya çıkacak tehdidi tespit ve imha imkanı sunuyor.

9 şehidin ardından bu hale geldi

Üs bölgelerinden nizamiyeye, nöbet kulübelerinden mevzilere, karargah binasından yatakhaneye kadar tüm birliğin en üst seviyede korunduğu, dört bir yanı binlerce metre yükseklikteki dağlarla çevrili askeri bölgede, gerek Mehmetçiğin gerekse yöre halkının sorunlarına çözüm bulmak, moral ve motivasyonunu canlı tutmak için de her türlü imkan tanınıyor.

9 şehidin ardından bu hale geldi

Yeşiltaş 1. Motorlu Piyade Tabur Komutanı Yarbay Göksel Çetin, 24 saat görev yapacak şekilde planlama yaptıklarına, birlikteki tüm mevzilerde sürekli gözetleme ve nöbet faaliyeti yürüttüklerine değinerek, şunları söyledi:
"Bu faaliyetlerimiz arasında eğitim ve atış faaliyetlerimiz var. Özelde Yeşiltaş bölgesi çok zor koşulları olan coğrafi bir bölge. Ayrıca özellikle kış mevsiminde iklim de çok ağır yaşanmakta. Öncelikle böyle bir coğrafyada görev yapmak için çok iyi bir eğitim, iradeli, disiplinli bir ruh gerekiyor ve bunları destekleyecek şekilde her türlü son teknoloji gelişmelerle desteklenmiş silah ihtiyacımız, milletimiz tarafından bize sağlanmakta."