BIST 9.885
DOLAR 35,08
EURO 36,66
ALTIN 2.955,66
HABER /  GÜNCEL

9. İstanbul Moda Konferansı’nda yeni işbirliklerine imza atılıyor

Tüm dünyadan satın alma grupları ile yerel üreticileri İstanbul’da buluşturan 9. İstanbul Moda Konferansı, 12-13 Ekim 2016 tarihlerinde Four Seasons İstanbul at the Bosphorus Hotel’de gerçekleşti.

Abone ol

9. İstanbul Moda Konferansı, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yapıldı. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TGSD) ev sahipliğinde gerçekleşen konferansın açılışını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yaptı.

Konferansın ikinci günü tüm gün süren İkili İş Görüşmeleri’nde (B2B), 40’a yakın firma ve alım grubu katılıyor. Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği B2B görüşmelerinde 1000’den fazla görüşme yapılması ve moda sektöründe yeni işbirliklerine imza atılması bekleniyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, e-ticaretin önemine değinerek, Bakanlık olarak e-ticarete verecekleri desteklere açıklık getirdi.

"Madem moda konferansındayız kılık kıyafetimize dikkat edelim" diyerek espiri yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Modada farklılaşmak Türkiye için son derece önemli. İhracat seferberliğinin başlamasıyla Türkiye o günden bugüne inanılmaz bir mucize gerçekleştirdi. Tüm üreticilerimizle birlikte koyduğumuz 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için farklılaşmamız gerekiyor. Tüketim alışkanlıklarını belirlemeliyiz. Desenler, renkler ne olmalı bunun için kapasitemiz var. Ülke olarak her şeyi ile marka olmak gerekiyor. Türkiye artık o noktaya geldi diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Fayat da konuşmasında, Hükümetin geçen ay açıkladığı Doğu ve Güneydoğu’ya Yatırım Teşvik Programı’nı hazır giyim sektörü için son derece olumlu bulduğunu söyledi. Devletin vereceği teşvikler ve Ar-Ge çalışmalarındaki artışa paralel olarak inovatif üretimi ve akıllı ürün yelpazesinin hızla genişleyeceğini belirten Şeref Fayat, “İnovatif ürün aynı zamanda katma değerli üretim demek. Markalaşma ve inovatif üretimde ne kadar hızlı ilerleyebilirsek ihracatta kilogram başına 50 dolar gelir hedefini de o kadar hızlı yakalayabileceğiz” dedi.


Dünyanın en önemli alım gruplarının temsilcilerinin konferansta olduğuna dikkati çeken Şeref Fayat, Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği İkili İş Görüşmeleri’nde çok verimli ticari bağlantılara imza atacaklarını vurguladı.  Türkiye’nin geleceğine ve bizlere güvenleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Buradan bir kez daha açıkça söylüyorum. Bulunduğu coğrafyada en güçlü ve istikrarlı ekonomiye sahip Türkiye’ye yatırım yapan,  zor dönemde  bu ülkeye  inancını  koruyan hiç  kimse  pişman  olmayacak… Türkiye büyüdükçe, bu topraklara yatırım yapan,  bu ülke ile ticaretini sürdüren herkes kazanacak” şeklinde konuştu.

40 FİRMA VE ALIM GRUPLARI BİNİN ÜZERİNDE GÖRÜŞME YAPACAK

Konferansın ikinci günü yapılan ve Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği İkili İş Görüşmeleri’nde (B2B), yeni işbirliklerine imza atılacak. Tüm dünyadaki alım grupları ile Türkiye’deki yerel üreticileri bir araya getiren İkili İş Görüşmeleri’ne bu yıl 40 firma katılıyor. 1000’e yakın görüşmenin yapılacağı B2B görüşmelerine aralarında Adidas, Cherryfield, De Facto, El Corte Ingles, H&M, Koton, New Look, Spring Near East Manufacturing, Superdry Türkiye’nin olduğu firmaların temsilcileri ile Charles Vögele, Borussia Dortmund ve pek çok diğer firmayı temsilen yurtdışından buyer katılıyor. Üretici firma temsilcileri, başta Avrupa olmak üzere pek çok ülkeden alım heyetleri ve dış alım grupları ile bir araya gelerek yeni işbirliklerinin ilk adımını atacaklar. Geçen yıl, 45 satın alma ofisinin katıldığı görüşmelerde 1000’in üzerinde ikili görüşme yapılmıştı.