BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL

9. burun ameliyatı sonu oldu

Adana’da burun kemiğindeki eğriliği düzelttirmek için 9. ameliyata girdi. Ama bir daha çıkamadı.

Abone ol

Adana’da burun kemiğindeki eğriliği düzelttirmek için başvurduğu Adana Numune Hastanesi’nde iddiaya göre yanlış narkozun etkisiyle komaya giren 39 yaşındaki Ülkü Çalıcıoğlu, bir yıl içinde geçirdiği 9 ameliyatın ardından yaşamını yitirdi. İki çocuk babası çiftçi Yavuz Selim Çalıcıoğlu, Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak eşinin ölümünden sorumlu tuttuğu doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Burun kemiğindeki eğrilik nedeniyle nefes almakta zorlanan Ülkü Çalıcıoğlu, geçen yıl ocak ayında tedavi için Numune Hastanesi Kulak Burun Boğaz Servisi’ne başvurdu. Serviste görevli Dr. Şahin Bingüllü, Çalıcıoğlu’na 16 Ocak 2006’ya ameliyat için gün vererek 1 saat süren ameliyatla sorunu çözeceklerini söyledi. Yavuz Selim Çalıcıoğlu, ameliyata girmeden önce doktorları eşinin astım hastası olduğu konusunda uyardı.
Yaklaşık 3 saat sonra eşinin koma halinde ameliyat edilmeden çıkarıldığını belirten Çalıcıoğlu, “Ameliyata giren Anestezi Uzmanı Ümmühan Herdem, eşimi ameliyat edemediklerini belirterek, ‘Eşinizin nefes borusu çok dardı. Sol akciğerinde hava patlaması oldu’ dedi. Hayatımızı karartan narkoz sonrası eşim yoğun bakımda bir süre tutulduktan sonra taburcu edildi. Daha sonra Numune Hastanesi'ne 3 kez daha yatırdık, bir süre sonra taburcu ettiler” dedi.

Eşinin Numune Hastanesi’nde tedavi olamayacağına inandıkları için Yüreğir Başkent Araştırma Hastanesi’ne sevk yaptırdıklanını belirten Çalıcıoğlu şöyle dedi:

“Başkent Hastanesi’ndeki doktorlara eşimin raporlarını gösterdiğim zaman, yaşadığına inanmadılar. Hemen yoğun bakım ünitesine alıp bir süre sonra ameliyata aldılar. Başkent Hastanesi’ndeki doktorlar eşimin tüm iç organlarının iltihapla kaplandığını belirtip, ameliyatta 4 kilo iltihap çıkardıklarını söylediler.”

Eşinin, basit bir burun ameliyatı için girdiği Numune Hastanesi’nde öldürüldüğünü ileri süren Yavuz Selim Çalıcıoğlu, “Basit dedikleri ancak yapamadıkları ameliyat sonrası eşim tam 9 kez ameliyat oldu. Ancak, yapılan ameliyatlar Ülkü’nün vücudunda oluşan hasarı onaramadı. Eşim 10 gün önce ellerimizin arasından kayıp yaşamını yitirdi. Şimdi iki oğlumla baş başa kaldık. Bende stres ve göğüs ağrıları, çocuklarımda da sterse bağlı hastalıklar baş gösterdi” dedi.
Eşinin ölümünden sorumlu tuttuğu doktorlardan şikayetçi olduğunu belirten Çalıcıoğlu, “Onu geri getirmeyeceğini bildiğim halde hukuki yollardan hakkımızı arayacağım” dedi.