BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

8 saat çalışıp 1 gün izin yapacaklar!

İdare mahkemesinden şoförlere iyi haber geldi. Mahkeme her sekiz saat için bir gün izin verilmesi gerektiğine hükmetti. Tabii hepsine değil!..

Abone ol

Zonguldak İdare Mahkemesi, nöbet tutan şoförlere her sekiz saat için bir gün izin verilmesi gerektiğine hükmetti.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, sendikaları tarafından Zonguldak’a bağlı Karadeniz Ereğli ilçesinde 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapan şoför H. T’ye nöbet ücreti ödenmemesi veya izin kullandırılmaması nedeniyle dava açtıklarını belirterek, Zonguldak İdare Mahkemesi’nin açılan davayı karara bağladığını söyledi.

Kahveci, Mahkeme’nin kararında ilgili kanunlarda sadece sağlık ve yardımcı sağlık personeline tutmuş oldukları nöbet karşılığı ücret hakkının tanındığını belirterek, Mahkeme’nin nöbet karşılığı izin kullanılmasını ise özlük hakları bakımından değerlendirdiğini kaydetti. Kahveci, mahkeminin kamuya bağlı kurumlarda fazla çalışma karşılığı izin verildiğine dikkat çekerek tutulan her sekiz saat nöbet için bir gün izin verilmesine hükmettiğini belirtti.

Kahveci, “Mahkeme nöbet tutan üyemiz şoföre tutulan nöbetler için izin verilmesi gerektiğini karara bağladı. Sağlık hizmetleri sınıfında olmayan çalışma arkadaşlarımızın da hakları için mücadeleyi sürdürüyoruz. Açtığımız dava sonucu şoför arkadaşımız için tutuğu nöbetlerin karşılığı olarak izin verilmesini sağladık. Sınıfları farklı olsa da ekip hizmeti olan sağlık hizmetinin yürütülmesine katkı sağlayan idari hizmetlerde görevli arkadaşlarımızın mağduriyetleri son bulmalıdır. Biz bu arkadaşlarımız için mücadeleye ve kazanıma devam edeceğiz” dedi.