BIST 9.185
DOLAR 34,38
EURO 36,85
ALTIN 2.968,42
HABER /  GÜNCEL

7 yılda 4 kez felç geçirdi

İlk felci 2002 yılında geçirdi. Bu onun yaşayacağı ilk sıkıntısı olmayacaktı. Ali Turan'ın sırrı bir türlü çözülemedi.

Abone ol

Aydın'ın Koçarlı ilçesi Hatuniye Camisinde imam olarak görev yapan ve son 7 yılda 4 kez felç geçiren Ali Turan'ın hastalığının kaynağı bugüne kadar belirlenemedi.

Koçarlı Hatuniye Camisi İmamı Ali Turan (55), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk olarak 2002 yılında vücudunun sol tarafında kısmi felç meydana geldiğini belirterek, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Hastanesindeki tedavisinin ardından sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Daha sonraki yıllarda yine biri sol ve biri sağ olmak üzere iki defa daha kısmi felç geçirdiğini ifade eden Turan, son olarak 3 ay önce evinde otururken bütün vücudunun felç olduğunu kaydetti.

Tedavi için yine ADÜ Tıp Fakültesine getirildiğini, burada 3 aydır fizik tedavi gördüğünü aktaran Turan, şöyle konuştu:

''Geçirdiğim ilk üç kısmi felcin ardından, ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesindeki tedaviler sonucunda yüzde 90 iyileştim. Tekrar görevimin başına döndüm. Ancak buraya son getirilişimde ne yürüyebiliyordum, ne konuşabiliyordum. Hatta yutkunamıyordum. 3 aylık fizik tedavi sonucunda şu anda az da olsa yürüyebiliyor ve konuşabiliyorum. Rahatlıkla oturabiliyorum. Sağ kolumu rahatlıkla oynatabiliyorum. Sol kolumu ise önceki felçlerden kalan izlerin de etkisiyle çok az oynatabiliyorum. En kısa zamanda iyileşerek, tekrar görevimin başına dönmek istiyorum.''

Turan, 7 yılda 4 kez felç geçirmesine karşın, yapılan tüm kalp ve beyin testlerinde ve çekilen MR'larında, felce neden olabilecek bir durumun tespit edilemediğini belirterek, felce 25 yıl boyunca içtiği sigara ile genetik olarak var olan şeker hastalığının zemin yarattığına inandığını söyledi.

[PAGE]

''ÖLÜME DAVETİYE ÇIKARILIYOR''

Ali Turan'ın tedavisi ile ilgilenen Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur ise sigara ve şeker hastalığının felç için zemin hazırladığını, ancak felcin asıl kaynağının ne olduğunun henüz tespit edilemediğini, bu konuda araştırmalarının sürdüğünü söyledi.

Turan'ın tedavisinin yürüme ve konuşma fonksiyonunun normale dönünceye kadar devam edeceğini aktaran Prof. Dr. Şendur, şunları kaydetti:

''Bu tür hastalar yürüyemeyecek diye eve hapsedilmemeli. Görüldüğü gibi fizik tedavi ile tedavi edilebiliyorlar. Başka birilerine bağımlı olmadan hayatlarını devam ettirebiliyorlar. Oysa, bu tür insanları yatağa bağlı olarak bırakmak, onları yaşamlarının sona ermesindeki süreci hızlandırıyor. Çünkü, araya başka hastalıklar da giriyor. Adeta ölüme davetiye çıkarılıyor.''