BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

7 şüpheli mahkemeye sevk edildi

İstanbul polisinin ‘yolsuzluk ve rüşvet’ iddialarına ilişkin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 7’si tutuklanması istemi...

Abone ol

İstanbul polisinin ‘yolsuzluk ve rüşvet’ iddialarına ilişkin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 7’si tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilirken 2 kişi serbest bırakıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının ’yolsuzluk ve rüşvet’ iddiasıyla yürüttüğü 3 soruşturma kapsamında emniyetteki sorguları tamamlanan 9 şüpheli öğlen saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. Buradaki adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarının bulunduğu 7. kata çıkarıldı. Cumhuriyet Savcısı Celal Kara şüphelilerin emniyette verdiği ifadeleri inceledi. Savcı Kara yaptığı incelemelerin ardından şüphelilerin ifadelerini almaya gerek görmeden dosya üzerinden 2 şüphelinin serbest bırakılmasına karar verdi.
Savcı Kara 7 şüpheliyi ise “rüşvet, evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık” suçlamalarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkemeye sevk edilen 7 şüpheli nöbetçi hakimlikte ifade verecek.