Kompakt pazarın başarılı oyuncularından Golf, 7'nci nesliyle birlikte özel bir versiyona kavuşuyor.
Abone olKompakt pazarın başarılı oyuncularından Golf, 7'nci nesliyle birlikte özel bir versiyona kavuşuyor. Konsept olarak tanıtılan R400, güçlü motoruyla süperspor otomobillere gözdağı veriyor.
Volkswagen (VW), kompakt oyuncusu Golf'ün süperspor otomobilleri aratmayan bir konseptini hazırladı. Markanın Golf R üzerine inşa ettiği konsept, 400 beygirlik gücü ve özel rengiyle dikkat çekiyor.
Gümüş üzerine sarı
Tam 40 yıl önce satışa sunulan Golf, markanın gelişmesinde önemli bir role sahip. Araç için üretilen tüm spor modeller, büyük ilgi görürken, 5'inci nesille birlikte gelen R32 ve ardından 6'ncı jenerasyondaki R modeli, pahalı spor otomobillere önemli birer alternatif oldu. 7'nci nesille birlikte performans çıtasını iyice yükselten araç, küçük hacimli motorla da güçlü olunabileceğini kanıtlıyor.
Aracın GTI ve R versiyonlarının üzerine konumlanan R400, sportif bodykitiyle son derece agresif bir görünüme sahip. Yeni ön tampon, geniş hava girişleriyle şekillendirilmiş. Panjuru enlemesine geçen, hatta farların altına kadar uzanan limon sarısı şerit, araca çekici bir görünüm kazandırmış. R logosu ve fren kaliperlerinde de kendisine yer bulan sarı rengin, gümüş karoserle uyumu etkileyici. Dönüş efektli 5 kollu jantlar ve siyah aynalar da tasarımdaki sportifliği tamamlayıcı unsurlar arasında. Arka tasarımda da geniş ve rüzgarı şekillendiren detaylara sahip tampon, büyük tavan spoyleri, dev difüzör ve geniş çaplı çift egzoz çıkışı performans hakkında yeterli bilgiyi sunuyor.
2 litrelik benzinli ünite
Markanın yeni nesil Golf ile tanıttığı R versiyonu, 300 beygir güç ve 380 nm torkuyla yüksek performans sunuyor. R400 ise, çok daha fazlasını arayanlar için geliştirilmiş. 2 litrelik turbo beslemeli TSı motorun görev yaptığı araç, 400 beygir güç ve 450 nm tork üretiyor. Motor, maksimum torkunu 2 bin 400 ile 6 bin devirler arasında sabit olarak üretebiliyor. 4 Motion isimli 4 tekerlekten çekiş sistemini kullanan araç, gücünü 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla (DSG) tekerleklere aktarıyor. Bu sayede R400, 0'dan 100 km/s sürate sadece 3.9 saniyede ulaşabiliyor. Standart R versiyonuna göre bu süre tam 1 saniye daha kısa. Aracın maksimum süratiyse saatte 280 kilometre (Standart R: 250 km/s) olarak belirlenmiş. Araç, yapılan çalışmalarla birlikte yaklaşık 60 kilogram hafifletilmiş. Konseptin ağırlığı 1420 kilogramda tutulmuş.
Ön koltuklar yarış tipi
VW, R400 ile birlikte renkli şerit uygulamalarında yeni bir seri geliştirmiş oldu. GTI'ların ön parjurunda ve kabindeki dikişlerinde kırmızı rengi tercih eden üretici, R versiyonlarında krom bir hat kullanıyor. Sportif dizel GTE'de mavi olan bu renk, yeni R400 ile Limon sarısı oluyor. Bu renk, aracın iç mekanındaki tüm detaylarda kendine yer buluyor. Aracın ön bölümünde en fazla dikkat çeken nokta, yarış koltukları oluyor. Tek parça halinde tasarlanan koltukların dikişleri sarı renk. Ana malzeme ise alkantra. Geri kalan alanlar ise nappa deriyle kaplanmış. Konsoldaysa bolca alüminyum ve piyano siyahı kaplamalara yer verilmiş.
Çift spoyler standart
Aracın arka tasarımdaki en dikkat çekici nokta ortaya konumlandırılmış çift egzoz çıkışı. 3.2 litrelik V6 motorla donatılan Golf R32 (5'inci jenerasyon) ile başlayan egzoz tasarımı, 6'ncı nesille birlikte R versiyonunda da yerini aldı. 7'nci nesilde marka, bu şekilde değişikliğe gitti. Türkiye'ye yılsonunda gelmesi beklenen yeni nesil Golf R, sağ ve sola yerleştirilmiş daha küçük çaplı ikişer egzoz çıkışına sahip. Marka, yeni nesilde bu değişikliğe gitse de, R400 geleneklerine sadık kalıyor. 200 milim aralıkla yerleştirilen 110 milim çapındaki iki geniş egzoz çıkışı, aracın gücü hakkında bilgi veriyor. Aracın tavanındaysa iki ayrı spoyler bulunuyor. İlk spoyler, LED fren lambasına entegre edilen ve normal otomobillerde bile gördüğümüz ince bir yapıda. İkinci spoylerse, ilkinin üzerine yerleştirilmiş ve çok daha iri.
20 milimetre daha alçak
Golf R'a göre sürüş yüksekliği 20milimazaltılan konsept, spor süspansiyonla donatılmış. Aracın Elektronik Stabilite Kontrolü'ne (ESC) entegre birmerkezi diferansiyel kilidi, bir de elektronik diferansiyel kilidi (XDS+) bulunuyor. Araçta görev yapan 19 inçlik jantlar, 235/35 ebatlarındaki lastiklerle birlikte kullanılıyor.