BIST 9.563
DOLAR 34,20
EURO 37,97
ALTIN 2.913,57

7 küresel felaket!

7 küresel felaket!

Almanya'nın önde gelen iklim uzmanlarından hans joachim schellnhuber, gezegenimizi tehdit eden yedi büyük tehlikeyi sıraladı. schellnhuber'e göre, yakın gelecekte insanlığı bekleyen en önemli riskler şunlar;

7 küresel felaket!

Almanya'nın önde gelen iklim uzmanlarından Hans Joachim Schellnhuber, gezegenimizi tehdit eden yedi büyük tehlikeyi sıraladı. Schellnhuber'e göre, yakın gelecekte insanlığı bekleyen en önemli riskler şunlar;

7 küresel felaket!

Deniz suyu seviyesinin yükselmesi Uydu ölçümleri deniz suyu seviyelerinin, geçtiğimiz 15 yılda yıllık 3.4 milimetre yükseldiğini gösteriyor. Bu değer, öngörülerin çok üzerinde! Bu hızlı yükselmenin sebebi buzulların çok hızlı bir şekilde erimesi. İçinde bulunduğumuz yüzyılda deniz suyu seviyelerinin bir metreden fazla yükseleceği tahmin ediliyor. En kötü senaryo olan iki derecelik ısınma sözkonusu olursa, bu yükselik iki metreye ulaşabilir. Deniz kıyısındaki bütün yerleşim bölgelerinin bu durumdan etkilenecek olması, geri dönüşü olmayan yıkıma yol açabilir.

7 küresel felaket!

Toplu göçler ve kaynak çatışmaları Kuraklık ve su baskınlarının artması, tarım ürünlerinde yaşanacak kıtlık, sürekli daha da fazla insanın göç etmesine sebep olacak. Deniz suyu seviyelerindeki bir metrelik artış, 300 ila 500 milyon kişinin "çevresel mülteci" konumuna gelmesine yol açacak.

7 küresel felaket!

Sıradışı hava koşulları Yoğun yağışlar ve aşırı sıcaklıklar iklim değişikliklerinin de etkisiyle katlanacak ve fırtınalar çok daha ölümcül hale gelecek. Hortumların Avrupa'ya kadar uzanması bekleniyor.