BIST 9.976
DOLAR 34,00
EURO 38,06
ALTIN 2.830,30
HABER /  GÜNCEL

64 milyarlık soruya takıldı

Görme engelli Mehmet Aksoy, ’Kim 500 Bin YTL İster’ adlı yarışmada, 13. soruya kadar rahat geldi.

Abone ol

Doğru cevabı tahmin ettiği halde 13. soruda tereddüt eden Aksoy’un, görme engelli olmasaydı sunucu Kenan Işık’ın jest ve mimiklerinden bazı sonuçlar çıkartıp çıkartamayacağı tartışma konusu oldu.

Kenan Işık’ın sunduğu, Show TV’de yayınlanan "Kim 500 Bin YTL İster" yarışmasında önceki akşam (pazartesi), ilk kez görme engelli bir yarışmacıyı konuk etti. Sıralamayı geçerek finalist koltuğuna oturma hakkı kazanan görme engelli Mehmet Aksoy, son derece başarılı bir yarışma çıkardı.

Mehmet Aksoy, büyük bir rahatlık içinde götürdüğü yarışmada, 15 sorudan 12’sine doğru yanıt verdi. Bunun maddi karşılığı 32 bin YTL idi. 64 bin YTL’lik 13’üncü soruda, son iki joker haklarını da kullanan Aksoy, kendisini riske etmeyerek parayı alıp yarışmadan çekildi.

Aksoy, "32 bin YTL’yi bir daha ömür boyu bir arada göremem. Bu kadar tereddütlüyken cevap veremem" diyerek yarışmadan çekildi. Yarışmaya kendi gibi görme engelli eşiyle birlikte gelen Mehmet Aksoy, kazandığı parayla önce borçlarını ödeyeceğini söyledi. Aksoy’un eşi ise, kayınvalidesiyle birlikte oturduğu için, kazandığı parayla ayrı bir eve çıkmak istediklerini belirtti.

İşte 13. soru

Aksoy’un 64.000 YTL kazanma şansını yakaladığı 13. soru şöyleydi:

Şili, hangi madenin dünyadaki en büyük üreticisidir?

a) kömür

b) demir

c) bakır

d) gümüş

Seyirciye sorma jokerini kullanan Aksoy, seyircilerin ’d) gümüş’ şıkkına fazla oy vermelerine rağmen, buna güvenmediğini söyledi ve yarı yarıya joker hakkını da kullandı. Geriye sadece ’a) kömür’ ve ’c) bakır’ seçenekleri kalınca, doğru cevap olan ’c) bakır’ı tahmin eden Aksoy, riske girmedi.

Haber: Ayşegül Şahin
Kaynak: