BIST 10.682
DOLAR 32,54
EURO 35,11
ALTIN 2.465,39
HABER /  GÜNCEL

600 milyon kişi zıpladı!

Küresel ısınmaya karşı 600 milyon insan ayn ı anda zıpladı. Sonuç ne mi oldu?

Abone ol

Bilim adamlarının, ''600 milyon insanın aynı anda zıplaması sonucu dünyanın yörüngesini değiştirerek küresel ısınmanın sona ereceği teorisi'' nedeniyle başlatılan ''Dünya Zıplama Günü''ne, İstanbul'dan da katılım oldu. Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma (TEMA) Vakfı gönüllüleri, Levent'teki vakıf binası önündeki parkta toplandı. '

'20 Temmuz Dünya Zıplama Günü''ne katılan 40 TEMA Vakfı üyesi, saat 13.39.13'de, aynı anda bir dakika süreyle zıpladı. Ellerinde ''Topraklarımız gidiyor, el koyun'' yazılı dövizlerle zıplayan gruptakiler, amaçlarının, amaçlarının küresel ısınmaya kamuoyunun dikkatini çekmek olduğunu belirtti. TEMA Vakfı Genel Müdürü Dr. Uygar Özesmi, yaptığı açıklamada, küresel ısınmaya dikkat çekerek, insanların bunu durdurmak için başka şeyler yapabileceklerini de hatırlatmak istediklerini söyledi.

Kaynak Geliştirme ve Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Yeşim Beyla da, Kuzey yarım kürede 25 ülkede zıplama etkinliğinin yapıldığını internetten öğrendiğini, gelecek yıllarda Türkiye'de daha fazla kişinin zıplamasını beklediklerini ifade etti. Beyla, gelecekteki hedeflerinin zıplama etkinliğini bir maç sırasında stadyumda gerçekleştirmek olduğunu da bildirdi.