BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

60 camide Kur'an kursu verilecek

Ankara`nın Şereflikoçhisar ilçesinde, bu yıl toplam 60 camide yaz Kur`an kursu açılacak.

Abone ol

Nüfusa oranla geçen yıl en çok Kur`an kursu açan Şereflikoçhisar Müftülüğü, bu yıl kendi rekorunu kırmak istiyor.

Yaz Kur`an kurslarının açılış münasebetiyle Merkez Şerefiye Camisi`nde programla yaz Kur`an kurslarının açılışı yapıldı. Cami İmam Hatibi Mustafa Kılıç`ın Kur`an-ı Kerim`i okumasıyla başlayan yaz Kur`an kurslarının yaz sezonu boyunca devam edeceği belirtildi.
Yaz Kur`an kurslarının açılış konuşmasını yapan Şereflikoçhisar İlçe Müftüsü Hüseyin Can, kursların cazip hale getirilmesi ve öğrencilerin kurslardan soğumamaları için kursları sık sık ziyaret edeceklerini ve kurs sonunda yapılacak olan yarışmalarla dereceye girecek öğrencilere çeşitli hediyeler vereceklerini söyledi.

Şereflikoçhisar genelinde 60 camide kurs açacaklarını ifade eden Can, bu kurslardan 20 tanesinin bayan öğrenciler için olacağını belirterek, `Geçen yıl nüfus bazında bakıldığında en çok Kur`an kursu açan ilçelerden biriydik. Bu yıl da inşallah kurs sayılarımızı artırarak bu kurslara devam edeceğiz. Kursların sonunda öğrencilerimize çeşitli hediyeler vereceğiz. İki ayda bir bilgi yarışmaları düzenleyeceğiz. Yarışmalarda 3 tane birinci olacak. Bu birincilere bisiklet gibi kıymetli hediyeler vereceğiz.` diye konuştu.