BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.821,95
HABER /  GÜNCEL

6 çocuk annesine bayram yok

6 çocuk annesi Gönül Eprem'in yükü çok ağır. Evin geçimini o sağlıyor. Sabah olmadan yola koyuluyor.

Abone ol

Malatya'da 6 çocuk annesi 30 yaşındaki Gönül Eprem, evinin geçimini sağlayabilmek için çocukları ile cadde ve sokaklardaki çöplerden kağıt ve pet şişe topluyor.

Gönül Eprem, yaptığı açıklamada, eşinin apandisit ameliyatı olduktan sonra bir türlü iyileşemediğini, herhangi bir gelir kaynakları olmadığı için bu işi yapmaya mecbur olduğunu belirtti.

4 yıldan beri çöplerden kağıt ve pet şişe toplayarak yaşam mücadelesi verdiğini dile getiren Eprem, havaların soğumasına rağmen her gün işe çıkmak zorunda olduğunu ifade etti.

Çocuklarını bırakacak kimsesi olmadığı için yanında götürdüğünü, soğuk havalardan etkilenen çocuklarının hasta olmasından korktuğunu kaydeden Eprem, şunları anlattı:

''Eşimin rahatsızlanması nedeniyle 4 yıldan beri çöplerden topladığım kağıt ve pet şişeleri satarak evimi geçindirmeye çalışıyorum. Çocuklarıma bakabilmek için yaz kış demeden çalışıyorum. Eve bir lokma ekmek götürüp, çocuklarımın okul masraflarını karşılamak için akşamları sokak sokak geziyorum. Çöpten topladıklarımı hurdacılara satıyorum. Günlük kazancım 15 lira oluyor. Bu para geçimimizi sağlamak için yeterli olmuyor. Komşularımızın yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyoruz.''

Devletin kendilerine yardım eli uzatmasını isteyen Eprem, biriken ev kirasını ödeyemediğini, ev sahibinin kendilerini evden çıkarmak istediğini söyledi.

Eprem, şunları kaydetti:

''Kazandığım parayla ancak evime ekmek götürebiliyorum. Ev kiramız birikti. Ev sahibi evden çıkmamızı istiyor. Havalar çok soğuk. 6 tane çocukla dışarıda ne yaparız? Kömür alamadığım için soğuk evde oturuyoruz. Çocuklarım hasta olacak diye çok korkuyorum. Büyüklerimizin yardım elini uzatmasını istiyorum.''

''ÇOCUKLARIM BAYRAMI BURUK GEÇİRDİ''

Bayramın kendileri için bir şey ifade etmediğine vurgu yapan Eprem, 6 ila 10 yaş arasındaki 3 çocuğu ile bayramı çöplerden kağıt ve pet şişe toplayarak geçirdiğini belirtti.

Eprem, ''Bu bayram da bizim için diğer bayramlardan farklı geçmedi. Çocuklarım bayram için yeni elbiseler istedi. Ama onların isteklerini yerine getiremedim. Çocuklarımın bayramı buruk geçirmesi yüreğimi parçaladı'' dedi.