BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

59 Adıyamanlı fabrika açtı

Tekstil sektörü, adeta can çekişiyor. Fakat bu, Adıyamanlı girişimcileri yıldırmadı. Tam 59 tane Adıyamanlı işadamı, büyük bir tekstil fabrikası kurdu.

Abone ol

Zor günler geçiren tekstil sektörü ilginç bir ortaklığa sahne oldu. Adıyamanlı 59 işadamının bir araya gelerek kurduğu Comagene Tekstil’e ait iplik fabrikası üretime geçti. Adıyamanlı girişimciler, 259 kişiye ulaşarak daha büyük bir tekstil fabikasını da Adıyaman’da kurmayı planlıyor.

İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Com-İp Fabrikası’nın ortakları arasında Sunset Swimwear, Sabra Tekstil, Kral Tekstil, Karahan Tekstil ve Ünal Grubu gibi önde gelen tekstil firmaları yer alıyor. Açılış töreninde konuşan Comagene Tekstil’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, şirketin adını Nemrut Dağı’ndaki efsanevi medeniyetten aldığını söyledi. Deniz, Türkiye’de bir ilke imza attıklarını ifade ederek, “Tesiste 455 renk iplik üretilecek. Hedefimiz, Adıyaman’da entegre bir tesis kurmak ve ihracata yönelmektir. İnsanlara iş imkanı sağlamaktır. Adıyaman’a yönelik birçok çalışmamız olacak. Sayın validen, çok kısa süre içinde bize Adıyaman’da arsa tahsis edileceği sözünü aldık.” diye konuştu. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Süleyman Orakçıoğlu da Deniz’in teklifi ile Adıyaman dışından şirketin 60. ortağı olacağını bildirdi. Adıyaman Valisi Hikmet Tan ise yatırım yapmak isteyen işadamlarına sıfır bürokrasi taahhüdünde bulunduklarını belirterek, “Adıyaman’ın teşvikli iller kapsamına alınmasından sonra 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamı doldu. İkincisinin kurulmasına dönük çalışmalarda son aşamaya geldik.” dedi. Adıyamanlı 59 işadamının bir araya gelerek İstanbul’da iplik fabrikası kuracağını duyduğunda biraz sitem ettiğini; ancak bugün yanıldığını anladığını ifade eden Tan, “İstanbul’da atılan bu tohum, Adıyaman’da meyvesini verecek.” ifadelerini kullandı.

Haber : Baran Taş
Kaynak :