BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

55 yıla 19 çocuk sığdırdı

Konya’da Selahattin-Süheyla Turan çiftçinin 19. çocuğu dünyaya geldi.

Abone ol

Muş’tan yaklaşık 6 yıl önce zorunlu olarak Konya’ya göç eden 66 yaşındaki Selahattin ve 55 yaşındaki Süheyla Turan çiftinin 19. çocuğu dünyaya geldi. Bugüne kadar 19 kez normal doğum yapan ve 2’sini kaybeden anne Turan, artık doğurmak istemediğini belirtti. Son doğumla ortaya çıkan ilginç durum ise yeni doğan ve henüz 3 günlük olan Kemal’in, 11 çocuğun amcası, 1 çocuğun ise dayısı olması...

5 kardeşli ailenin çocuğu olan Selahattin Turan (66), Muş’ta kardeşleriyle yaşadığı sorunlar yüzünden 6 yıl önce ailesiyle birlikte Konya’ya göç etti. Birikimleriyle Karatay ilçesinde küçük bir gecekondu satın alan Selahattin Turan, zor şartlar altında yanında kalan 12 çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi verirken, bu zorlu hayata, modern doğum kontrol yöntemlerinin kullanılmaması yüzünden 1 erkek üye daha katıldı.

Baba Turan, yaşını hatırlayamadığı en büyük oğlu Abdurrahman’dan 5 torununun olduğunu belirterek, “Yeni doğanla birlikte 10 erkek çocuğumdan 11, 7 kız çocuğumdan ise 1 torunum var. 3 çocuğum halen okula gidiyor” dedi.

Ailelerinin geçimini çalışan ve çok yakında askere gidecek çocuğunun inşaatlarda çalışarak karşıladığını ifade eden Turan, şunları kaydetti:
“Tek gelirimiz çalışan tek oğlumun kazandığıdır. Geldiğimiz günden bu yana sadece bir kez kömür yardımı aldık. Onun dışında kimse yardım için kapımızı çalmadı. Bize Allah yardım ediyor. Ailenin geçimini omuzlayan çocuğum da çok yakında askere gidecek. O gidince ne yaparız, geçimimizi nasıl sağlarız bilmiyoruz. Kömüre paramız yetmediği için komşularımızdan temin ettiğimiz tezekle ısınıyoruz.”

Turan, yaşamlarını bu şekilde sürdürürken 3 gün önce 1 erkek çocuğunun daha dünyaya geldiğini belirterek, 17. çocuğunu kucağına almanın mutluluğunu yaşadığını bildirdi.

Eşinin evlendikleri günden bugüne kadar 19 çocuk dünyaya getirdiğini 2’sinin öldüğünü ifade eden Turan, “Artık bu kadar yeter. Başka çocuk istemiyorum. Sayımız oldukça arttı. 17 çocuğum ve 12 torunum var. Bütün çocuklarım torun getirdikçe, isimleri aklımda tutmakta zorlanıyorum” dedi.

KEMAL’İN 12 YEĞENİ VAR
Anne Süheyla Turan ise bugüne kadar çocuklarının hepsini normal doğumla dünyaya getirdiğini, artık doğum yapmak istemediğini kaydetti. Son doğumla henüz 3 günlük olan Kemal’in şimdiden 12 yeğeni var. Kemal, doğduğu ilk gün 11 çocuğun amcası, 1 çocuğun ise dayısı oldu.

Minik Kemal’in 2 yaşında olan ve halen nüfusa kaydedilemeyen ablası Zeynep ise, kardeşinin yanından hiç ayrılmıyor. 16 kardeşi bulunan ve yaşam mücadelesinde ayakta durmaya çalışan minik Zeynep, Türkçeyi zor konuşuyor.

HASTANE GÖRÜŞÜ
Konya Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Adnan Tekin ise sağlıklı bir doğum yapabilmek için ideal yaşın 18-28 yaşları arası olduğunu söyledi.

İleri yaşlardaki gebeliğin hem anne hem de bebek için risk olacağını vurgulayan Tekin, şunları söyledi:
“40 yaşın üzeri gebelik için istenmeyen, tavsiye edilmeyen bir yaştır. Sadece hiç çocuğu olmayanlara tavsiye edilebilir belki. 17 çocuğuna hamile olan 55 yaşındaki hastamız, çok sağlıklı şekilde doğum yaptı. Ancak anne ve bebek büyük risk altındaydı. Durumları şu anda çok iyi. 40 yaşından sonra risk katlanarak artıyor ancak, 55 yaşındaki Süheyla Turan gibi, doğum yeteneğini kaybetmeyen kadınlar, ileri yaşlarda çocuk sahibi olabiliyor “ dedi.