Antakya Organize Sanayi Bölgesi'nde yer sıkıntısı nedeniyle 118 sanayici yatırım için bekliyor İşte detaylar...
Abone olÖnemli bir tarım merkezi olmasının yanında sanayinin de hızla geliştiği Hatay'da Antakya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) toplamda 500 milyon liralık 118 yatırım arsa tahsisini bekliyor.
Hatay İl Özel İdaresi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında 11 yıl önce 881 dekar alanda kurulan Antakya Organize Sanayi Bölgesi'nde 50 fabrika faaliyet gösterirken, 8'i ise yatırım aşamasında bulunuyor.
50 işletmeden 14'ü gıda, 11'i demir çelik, 4'ü orman sanayi, 2'si petro kimya gibi farklı sektörlerde üretim yaparak, kent ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor.
İskenderun ilçesinde bulanan İSDEMİR'e yakınlığı, Ortadoğu ülkelerine açılan bir kapı konumunda olması nedeniyle yatırımcılar tarafından tercih edilen Antakya OSB'de, her geçen gün yatırımcıların arsa talebi artıyor.
Bugüne kadar ''Dağın diğer tarafı olarak'' tabir edilen ve yıllarca hak ettiği yatırımları alamayan Antakya OSB, kötü kaderini değiştirmeye başladı.
Antakya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, OSB'de yatırımların her geçen gün daha da arttığını ve buranın adeta kabuğuna sığmaz duruma geldiğini söyledi.
İskenderun ilçesinde bulunan İSDEMİR nedeniyle Erzin, İskenderun ve Dörtyol ilçelerinde yatırımcıların artık yer bulamaz hale geldiğini ifade eden Kabaali, bunun Antakya için önemli bir fırsat oluşturduğunu kaydetti.
-500 MİLYON LİRALIK YATIRIM BEKLİYOR-
Yer bulmayan yatırımcıların Antakya OSB'nin kapısını çalmaya başladığını vurgulayan Kabaali, şöyle devam etti:
''Hatay'ın Dörtyol, Erzin ve İskenderun ilçelerinde yatırımcılarımız artık yer bulamıyor. Bu nedenle Antakya OSB'ye ilgi daha da artıyor. Mevcut OSB'nin bulunduğu alanda yeni yatırımcılar için şu an yer tahsisi yapamıyoruz. Mevcut OSB'nin yakınında bulunan 5 bin 300 dekar araziyi de bünyemize katmak istiyoruz. Buralar için kamulaştırma finansmanı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Mevcut OSB'yi daha da genişleterek talepleri karşıladığımızda 2 bin kişinin istihdam edildiği mevcut OSB'de 6 bin kişiye daha iş kapısı açılacak.''
Arsa tahsisi bekleyen girişimcilerin 500 milyon liralık bir yatırım yapacağını vurgulayan Kabaali, gıda, demir çelik ve makine imalatı üzerine faaliyet gösterecek yeni işletmelerin bölgede önemli bir canlılık yaratacağını kaydetti.
Kabaali, Ankara, İstanbul gibi Türkiye'nin değişik illerinin yanı sıra yurt dışından da yatırımcıların Antakya OSB'de yeni fabrika kurmak için talepte bulunduğunu, ancak bunun şimdilik gerçekleştirilememesi nedeniyle bazı yatırımların Osmaniye, Gaziantep gibi kentlere gittiğini söyledi.