BIST 9.861
DOLAR 35,07
EURO 36,63
ALTIN 2.956,40
HABER /  DÜNYA

5. YILINDA KRİZ HENÜZ SONUÇLANMADI

Bankader ve Gazi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Küresel Güç Olma Sürecinde Türk Bankacılık Sektö...

Abone ol

Bankader ve Gazi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Küresel Güç Olma Sürecinde Türk Bankacılık Sektörü” konulu “Ankara Finans Zirvesi 2013”e konuşmacı olarak katılan Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, küresel krizin henüz sonuçlanmadığını söyledi.
Bankader ve Gazi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Küresel Güç Olma Sürecinde Türk Bankacılık Sektörü” konulu “Ankara Finans Zirvesi 2013”e Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Uslan, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Bankader Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Dağ, ANGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Semiz, Gazi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu öğrencileri ve sektör temsilcileri katıldı.
Zirveyi Gazi Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediklerini belirten Bankader Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Dağ, “Ankara Finans zirvesi ile başkentin 100 yıla dayanan tecrübesini sektörümüz ile paylaşmış oluyoruz. Önümüzdeki yıllarda uluslararası ve daha geniş katılımlı zirveler düzenlemek istiyoruz” dedi.
Ankara Finans Zirvesi’ne çok önem verdiklerini söyleyen AGİAD Başkan Yardımcısı Fatma Semiz, “Bankalardan beklediğimiz iş dünyasının yanında olmasıdır. Bütün gelişmiş dünya ekonomilerinde bankalar pozitif yaklaşımlarla iş dünyasının koruyucu şemsiyesi olmuştur. Elbette kar edecekler ama bu kar oranları belli ölçülerde olmasıdır. KOBİ’lere ağır kredi şartları uygulanıyor. Anadolu’dan gelen talepler ne yazık ki oyalanıyor. Bu yaklaşımı kabul edemiyoruz. Türkiye ekonomisinin değişimine ve gelişimine öncülük eden Anadolu sermayesine yardımcı olalım” diye konuştu.
Gazi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu’nun sektöre hizmet verdiğini söyleyen Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Uslan, “Ülkemizde 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık meslek yüksekokullarında eğitim gören öğrenci sayısı 20 binleri aştı. 4 yıllık okullarda ise bu sayı 650 civarında. 3 üniversite 4 yıllık eğitim veriliyor. Bunlardan birisi de Gazi Üniversitesi. Kuruluş tarihi olan 1968 yılından bugüne kadar 4 bin 500 mezun veren Gazi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu sektöre önemli derecede hizmet veriyor. Bu etkinlik ile Türk bankacılık sektörü konunun uzmanları olan sektör temsilcileri tarafından masaya yatırılacak, nenelerin yapılması gerektiği konuları ele alınacak” şeklinde konuştu.

“5. YILINI DOLDURAN KRİZ HENÜZ SONUÇLANMADI”
Zirvenin ilk oturumunda “Küresel Ekonomi ve Türkiye” konulu konuşma yapan eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, küresel hala devam ettiğini söyleyerek ne zaman sona ereceğinin bilinmediğini belirtti. Risklerin sürdüğünü belirten Durmuş Yılmaz, “2007 Ağustos’un dünyada bir kriz başladı. Bunun boyutlarının ne olduğu o günlerde çok iyi idrak edilemedi. 5. yılını dolduracak olan kriz henüz sonuçlanmadı. Kısa vadeli riskler Merkez Bankaları’nın parasal genişleme politikaları tarafından kontrol altına alındı. Yöneticilere bir zaman ve alan kazandırıldı. Bu risklerin bir kısmı etkisiz hale getirildi. Ülkeler arasında toparlanma başlasa da büyümenin gücü hala zayıf. Dolayısıyla krizin geride kaldığını söyleyemeyiz. Riskler devam ederken düşünce sisteminde ortaya çıkan değişiklikler dolayısıyla bir takım ilave risklerin ortaya çıkması olasılığı son derece güçlü” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından zirvenin yapıldığı salonda açılan stantta ajansın yaptığı çalışmaların tanıtımları yapıldı.
(İHA)