BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL

5 TL için şok hapis cezası

Sansum'da bir arkadaşından 5 TL gaspeden sanık, şok hapis cezası aldı.

Abone ol

Samsun'da arkadaşının 5 TL'sini gasbettiği iddiasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanık, 3 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, Yenidoğan Mahallesi'nde arkadaşı Ahmet Arslan'ın (16) 5 TL'sini tehditle gasbettiği iddiasıyla tutuklanan Ramazan İspir'in (18) yargılanmasına devam edildi.

BİRLİKTE ALDIK

Hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istenen sanık, suçlamaları kabul etmeyerek, ''Kendisinden zorla para almadım. Sadece kendisiyle birlikte parayla sigara ve cips aldık. Suçsuzum. Beraatimi istiyorum'' dedi.

ASLINDA İFTİRA ATTIM

Daha önceki ifadelerinde sanığın kendisini gasbettiğini belirterek şikayetçi olan mağdur Arslan ise bugünkü duruşmada, sanığa iftira attığını söyledi.

Arslan, ''Olay günü parayı birlikte harcadık. Annem parayı ne yaptığımı sorunca korktuğum için gasbedildiğini söyledim. Daha önceki verdiğim ifadeler asılsızdır. Öyle bir ifade verdiğim için pişmanım'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın suçunun sabit olduğuna kanaat getirerek, 3 yıl 8 ay 13 gün hapsine karar verdi. Heyet, daha sonra, dosyanın Yargıtay aşamasını da göz önüne alarak sanığı tahliye etti.