BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

5 hemşireye idam cezası

Libya mahkemesi çocuklara kasten HIV virüsü bulaştırdığı iddiasıyla 5 Bulgar hemşire ve 1 Filistinli doktoru suçlu buldu.

Abone ol

Libya mahkemesi, çocuklara kasten HIV bulaştırdıkları için yargılanan 5 Bulgar hemşireyle bir Filistin doktoru suçlu buldu. Başkanlığını Mahmud Havissa’nın yaptığı mahkeme, 52’si ölen toplam 426 çocuğa virüs bulaştırmaktan suçlu bulduğu sanıklar hakkında ölüm cezasına hükmetti.

Trablus’taki mahkemede bugünkü duruşma 7 dakika sürdü.
Bu arada, mahkeme binası önünde bekleyen ailelerin kararı duyunca sevindiği belirtildi. AB, Libya’da 426 çocuğa HIV bulaştırdıkları gerekçesiyle yargılanan 5 Bulgar hemşire ile 1 Filistinli doktora idam cezası verilmesini "kabul edilemez" bularak, kınadı.

AB Komisyonu’nun Baş Sözcüsü Johannes Laitenberger, karardan "ciddi endişe duyduklarını" belirterek, her türlü idam cezasına karşı olduklarını vurguladı. Yıllardır devam eden yargılama sonucu alınan idam kararının Libya Yargıtayı tarafından inceleneceğini anımsatan Laitenberger, bunun, "hakkaniyetli ve insani bir ruhla" yapılması beklentisini dile getirdi.