BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,13
ALTIN 2.430,75
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

4+4+4 değil dert artı dert

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin '4+4+4 değil, dert artı dert' haline geldiğini söyledi.

Abone ol

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Şandır, Milli Eğitim Komisyonunda yapılan görüşmelerinin İçtüzüğe aykırı olduğunu belirterek, bu aşamada teklifin Genel Kurula getirilmesinin yanlış olacağına dikkat çekti.

Söz konusu İçtüzük ihlali ortadan kaldırılmadığı sürece, teklifin hukuk dışı olduğunu ifade eden Şandır, komisyonda AKP ile CHP arasındaki kavga kesintisiz bir şekilde devam ederken, teklifin görüşmelerinin sürdüğünü, değişiklik önergelerinin gerekçelerinin okunmadığını, söz taleplerinin dikkate alınmadığını ve madde ihdası önergelerinde komisyonda salt çoğunluk aranmadığını söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e bu konuda gereğini yapması için daha önce talepte bulunduklarını da hatırlatan Şandır, cevap gelmediği için tekrar başvurduklarını bildirdi. Şandır, teklifin bu haliyle Genel Kurula inmesi halinde Anayasanın ihlal edileceğini söyleyerek, Genel Kurula getirilmesi halinde de ciddi bir gerginlik de yaşanabileceğine dikkat çekti. İçtüzüğün 14. maddesine göre, Meclis Başkanı'nın görevleri arasında komisyonları denetlemenin de bulunduğunu belirten Şandır, "Eğer gereğini yapmazsa bu durumdan Sayın Meclis Başkanı sorumlu olacaktır" dedi.

HALILARIN DESENİ

Şandır, bu arada TBMM'deki halıların desenlerinin iddia edildiği gibi Osmanlı motifi olmadığını belirterek, Türk bayraklı olduğunu söyledi. Şandır, bu halıların her gün çiğnendiği gerekçesiyle, en kısa zamanda değiştirilmesini istedi.