BIST 10.343
DOLAR 32,66
EURO 35,10
ALTIN 2.445,11
HABER /  GÜNCEL

400 jandarmalı şok baskın

İzmir'de jandarma AK Parti'li bir belediyeye baskın düzenledi. Baskında belediye başkanı ve 38 kişi gözaltına alındı.

Abone ol İzmir'in Buca İlçesi'ne bağlı Kaynaklar Beldesi Belediyesi'ne Jandarma'nın yaptığı baskında AKP'li Başkan Mustafa Karagülmez'in de aralarında bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı. Belde halkı 400 jandarmanın katıldığı baskın karşısında büyük şaşkınlık yaşadı.

İzmir'in Kaynaklar beldesindeki operasyonun, ''ihaleye fesat karıştırma, usulsüzlük, irtikap, görevi kötüye kullanma'' iddiaları üzerine yaklaşık 6 aylık takibin ardından düzenlendiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, belde belediye başkanının yanı sıra, meclis üyeleri, bazı birim müdürleri ve ilçe jandarma komutanlığında görevli bir yüzbaşının da aralarında bulunduğu 38 kişi operasyon kapsamında gözaltında bulunuyor.
Kaynaklar Belediyesindeki bazı ihaleler ve işlemlerde yolsuzluk yapıldığı yönündeki ihbar üzerine, İzmir Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerince takip başlatıldı.

Yaklaşık 6 aylık teknik takip ve delillendirmenin ardından jandarma ekipleri, ''Robokop'' olarak adlandırılan özel timlerin katılımıyla, bu sabah beldede belirlenen evlere baskın yaptı. Belediye Başkanı M.K, 2 meclis üyesi, belediye avukatı, bazı birim müdürleri, ilçe jandarma komutanlığında görevli bir yüzbaşı, zabıta görevlileri, başkanın yeğeni ve beldedeki bazı işletmelerin sahiplerinin de aralarında bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin evlerinde yapılan aramaların ardından, iş yerlerinde ve belediyede de arama yapıldı. Zanlıların, ihaleye fesat karıştırma, irtikap, görevi kötüye kullanma, usulsüz işlem yapma gibi iddialarla suçlandıkları öğrenildi. Gözaltındaki zanlıların sorgularının sürdüğü, 3 gün sonra adliyeye sevk edilecekleri kaydedildi.