40 sayısının inanılmaz sırrı
Hz. musa’nın sina dağına gidişi 40 gün sürer, tıpkı hz. isa’nın çölde geçirdiği süre gibi. nuh’un gemisi de selde 40 gün 40 gece gezinmiştir. (kaynak: indigodergisi)görünen ile görünmeyenin arasındaki köprüdür bir bakıma sayılar.
Hz. Musa’nın Sina Dağına gidişi 40 gün sürer, tıpkı Hz. İsa’nın çölde geçirdiği süre gibi. Nuh’un gemisi de selde 40 gün 40 gece gezinmiştir. (Kaynak: indigodergisi)
Görünen ile Görünmeyenin arasındaki köprüdür bir bakıma sayılar.
Neden Serisi´nin ilkine Neden Elma? üzerine yazı yazarak ve nedenini araştırarak başlamıştık. İkinci serisini Neden Matematik? üzerine ayırmayı uygun gördüm ve aşağıdaki paylaşımı, görüşlerinize ve zihinlerinizde bir düşünmeye sevk edici durum arz etmesi için sunmaya karar verdim.
Evrensel Dil Matematik: Çoklu sistemin, gelişmiş teknolojilerin ortak dili matematik! Görünen ile Görünmeyenin arasındaki köprüdür bir bakıma sayılar. Sayılar ve rakamların sistematik bir araya gelişi ve bir düzen oluşturması bilimine Matematik diyoruz. Ve matematik en güvenilir kaynaktır insanoğlu için. Çünkü bir araya gelişlerin, denk düşme durumunun binde, milyonda olma ihtimali ya da sonsuza gitmesi, tesadüf olmadığını gösterdiği ve daha anlaşılır olduğundandır.
Matematiğin evrensel, ruhsal, yüce zekanın bir dili olduğunu düşünenlerdenim. Ve matematik her zeka seviyesinde bilinir, güvenli ve anlaşılır sembollerin ortak dili. Birçok kutsal kitapta ve ayetlerde ölçü ve denge olarak bahsedilen kompleks ve kaotik işleyen matematiğin ve rakamların rol oynaması tesadüf olamaz.