BIST 9.109
DOLAR 34,26
EURO 37,61
ALTIN 2.916,19
HABER /  GÜNCEL

4 yaşında 65 km koştu

Hindistan'da 4 yaşında bir çocuk hiç durmadan 65 km koşarak rekorlar kitabına girmeye hak kazandı.

Abone ol

Eğitimini üstlenmeyi planlayan Hindistan Polis Akademisi'nin 300 öğrencisiyle beraber yola çıkan 4 yaşındaki Budhia Singh, aslında 70 kilometre koşmak istiyordu.

Ancak yarışa refakat eden doktorlar, aşırı yorgunluk belirtileri gösterdiği gerekçesiyle koşuyu 65'inci kilometrede durdurdu. Küçük Budhia, 65 kilometreyi 7 saat 2 dakikada tamamladı.

"İstediğim kadar koşabilirim"

Koşuyu takip eden Hindistan'ın en popüler rekorlar kitabı Limca'nın yetkilileri, rekorun gelecek yılki baskıya alınacağını belirtti.

Orissa eyaletinde bir gecekonduda doğan Budhia, uzun koşusundan sonra gazetecilere, "bugün koşmaktan hoşlandım. İstediğim kadar koşabilirim" dedi.

Çocuğun yeteneğini keşfeden yerel judo antrenörü Biranchi Das ise, "bu Hindistan rekoru ve büyük olasılıkla da dünya rekoru. Bu yaşta hiçbir çocuk 65 kilometreyi bir kerede koşamaz" dedi.

Tesadüfen keşfedildi

Koşusu ulusal kanallardan yayınlanan ve yol boyunca binlerce kişinin alkışlarla desteklediği Budhia, bir yaşında iken babası ölünce annesi tarafından yaklaşık 20 dolara satıldı. Ama yeteneğini keşfeden Biranchi Das, Budhia'yı evlat edindi.

Budhia, bir spor sahasına izinsiz girince, judo antrenörü Biranchi Das ceza olsun diye Budhia'dan sahanın etrafını birkaç kez koşmasını istedi. Alanı terk eden koç, beş saat sonra döndüğünde Budhia'nın hala koştuğunu gördü.