İstanbul'da olaylı IMF protestolarının bilançosu çıkarıldı. Gözaltına alınan 4 kişiden korkunç planlar çıktı.
Abone olİstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, IMF protestolarında 190 göstericinin gözaltına alındığını açıkladı.
Çapkın, operasyon sonucu yakalanan ve adliyeye sevk edilen 4 teröristin İstanbul'da ses getirecek iki bombalı eylem hazırlığında olduğunu, hedefte askeri dikimevi ve polis merkezinin olduğunu söyledi.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde İstanbul Valisi Muammer Güler'in katıldığı basın toplantısı sonrası soruları cevaplayan Hüseyin Çapkın, yakalanan 4 PKK'lı teröristin hedefinde Maltepe'de bulunan askeri dikimevi ile yine Maltepe'deki Gülsuyu Polis Merkezi olduğunu açıkladı.
Uyuşturucu ile savaşın bütün dünyanın problemi olduğunu dile getirerek Türkiye'nin de bu savaşın etkili bir aktörü olduğunu vurgulayan Çapkın, özellikle sokak satıcılarının etkili çalışmalarıyla günde 250 civarında nokta operasyonu yapıldığını dile getirdi.
Çapkın'ın üzerinde durduğu diğer konu ise gösterilerde polisin güç kullanma konusu oldu. Gösteriler sırasında çıkan olayları değerlendiren Çapkın, "Polis toplantılar nedeniyle neredeyse sokakta yattı. Özveriyle çalıştı. Keşke son olaylar da olmasaydı. Ama olayların müsebbibinin kimler olduğunu biliyorsunuz." ifadesini kullandı.
Vali Muammer Güler de, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı. Güler, operasyon sonucu yakalanarak adliyeye sevk edilen teröristlerle ilgili bazı bilgileri basın mensuplarıyla paylaştı. Polisin İstanbul'da eylem hazırlığı içinde olan 4 PKK'lıyı yakaladığını belirten Güler, zanlıların iki ayrı kamu kuruluşunu hedef aldığını söyledi.
Güler, İstanbul'daki IMF ve Dünya Bankası toplantılarının başarılı bir şekilde sonuçlandığını ve hem tesis hem de güvenlik açısından sonuçların olumlu olduğunu ifade etti. Gösteriler sırasında polisin gerekmedikçe müdahale gücünü kullanmadığını dile getiren Güler, 190 göstericinin gözaltına alındığını ifade etti.
Sadece 6-7 Ekim tarihlerinde meydana gelen gösterilerde polisin güç kullandığını anlatan Güler, olayların kontrolden çıktığı noktada güvenlik birimlerinin müdahale etmek durumunda kaldığını belirtti. Güler olaylar sırasında 18 banka şubesinin, 6 konsolosluk binasının zarar gördüğünü, çok sayıda araçta da hasar oluştuğunu ifade etti. Vali Güler, konuşmasının sonunda toplantılarda görev alan emniyet birimlerine fedakar çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.
Güler, Ümraniye ve Nişantaşı'ndaki cinayetlere ilişkin soruları da cevapladı. Ümraniye'de bir iş adamı ile Nişantaşı'nda da bir kadının öldürüldüğünü hatırlatan Güler, olaylarla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü hatırlattı.