4 G iş dünyasını nasıl etkileyecek?
internet bağlantılı aktivitelerin gelişmesiyle geçerli ağların yeterli olamayacağı iddia ediliyor. Peki ne şimdi ne olacak?
Abone olGünümüz cep telefonaları genel olarak mükemmel. Ancak, önümüzdeki yıllarda internet bağlantılı aktivitelerin gelişmesiyle geçerli ağların yeterli olamayacağı iddia ediliyor. Peki bu durumda size gerekli olan teknoloji nedir? Tabii ki 4G.
HowStuffWorks isimli internet sitesinde yer alan haberde, bilgisiyarınızdan uzak bir yerdeyken, Twitter hesabınızı güncellemek, müzik indirmek, video izlemek, trafik raporlarını kontrol etmek ya da diğer online hareketleri yapmak için bugünkünden çok fazla teknolojiye ihtiyacınız olacağı kaydediliyor.
Cep telefonu kullanıcıları, akıllı telefonların desteklediği üçüncü nesil teknoloji (3G) ile daha fazla konfora sahip olmaya başladılar. Ancak, yakında piyasaya çıkacak 4G (4. Nesil kablosuz iletişim), internet protokolü üzerinde ses krallığı içinde tümüyle ve daha kesin cep telefonu iletişimi sunacak. Laptoplar, oyun makineleri gibi birçok çeşit mobil cihazda uygulanabilecek olmasına rağmen, 4G teknolojisi cep telefonlarında olduğu gibi iş dünyasında da gözle görülebilir etkiye sahip olacak.
Gerçekte, cep telefonları aynı temel internet protokolü (VoIP) sistemini kullanacak. Tüm bilgileri kablosuz internet bağlantısı üzerinden gönderecek. 4G teknolojisi, geniş kapsama alanı içerisinde yüksek hız ve uygun fiyat avantajı ile her türlü teknolojiye cep telefonları veya bilgisayarlardan yer ve zaman kısıtlaması olmaksızın ulaşabilmenizi sağlayacak.
4G standart olmaya başladığında, kullanıcılar bir farkı anlamalılar. 4G teknolojisinin bazı doyurucu faydaları var. İş dünyasında, firmalar 4G teknolojisine geçerek para kazanabilir ve daha gelişmiş güvenlik hizmeti alabilir.
4G teknolojisine sahip firma çalışanı, performansını ofisteki bir bilgisayara bağlı kalmaksızın evde ya da yolda maksimum seviyeye çıkarabilir. Örneğin, markette kasada sıra beklerken, sinemada film seyrederken, cep telefonundan ofise bağlanıp işlerini yapabilir, gerekli dosyaları çok hızlı olarak gönderebilir ya da bilgiyarına, cep telefonuna indirebilir. Bu teknolojinin iş dünyasındaki bir diğer yararı ise video konferans sistemidir. İşadamları, uzak bölgelerdeki ofislerde bulunan çalışanlarıyla sürekli iletişim halinde olabilirler hatta tatildeyken ya da hasta yatağında yatarken bile cep telefonlarını kullanarak video konferansla birbirleriyle görüşerek şirketlerinin işlerini yürütebilirler.