BIST 9.777
DOLAR 35,10
EURO 36,62
ALTIN 2.934,33
HABER /  GÜNCEL

34 yaşında üniversiteli oldu

Seyyar satıcı 34 yaşındaki Nasrettin Arslan Elektrik- Elektronik Mühendisliği'ni kazandı.

Abone ol

Adana'da seyyar satıcı 34 yaşındaki Nasrettin Arslan, üniversite sınavında 315 puan alarak Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazandı.

Seyyar tablasında hırdavat ve mutfak eşyaları satan 6 çocuk babası Nasrettin Arslan, 17 yıllık hayalini gerçekleştirmenin sevincini yaşadığını söyledi. Tezgahının başında ders çalışıp sınava hazırlandığını anlatan Nasrettin Arslan, "Meslek lisesinin elektronik bölümünden mezun olduktan sonra ikinci lise diploması almak için mesleki açık öğretim lisesi elektrik tesisatları ve pano montörlüğü bölümüne devam ettim. Hayalimde elektrik-elektronik mühendisi olmak vardı. Yılmadan çalıştım ve istediğim bölümü kazanmak bu günlere kısmet oldu" dedi.

111.jpeg 

LİSE ÖĞRENCİSİYKEN EVLENDİ

Nasrettin Arslan, Adana Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü 2'nci sınıf öğrenciyken 15 yaşında evlendiğini ve liseden mezun olduktan hemen sonra çocuk sahibi olduğunu belirtti. Arslan, "11 çocuklu ailenin ortanca oğluyum. O yıllarda ailemin maddi durumu iyi olmadığı ve evli olduğum için çalışmak zorunda kaldım. İş bulamadığım için seyyar satıcılık yapmaya başladım. 17 yıldır aynı yerde, motosikletimde taşıdığım eşyaları tezgahımda satarak geçimimi sağlıyorum. Bu arada hiç bıkmadan ders kitapları okudum ve sınavlara hazırlandım. Elektronik mühendisi olmak istiyordum. Bunun için hiç bıkmadan ders çalışmayı sürdürdüm" diye konuştu.

İKİNCİ LİSE DİPLOMASI

Meslek lisesi diplomasıyla çok fazla iş seçeneği olmadığı için 6'ncı çocuğunun doğduğu 2008 yılında mesleki açıköğretim lisesi elektrik tesisatları ve pano montörlüğü bölümüne kayıt yaptırdığını anlatan Arslan şöyle devam etti:

"Devlet memurluğu yerleştirme kitapçıklarında elektronik bölümü mezunları için çok fazla alım olmadığı için ikinci liseyi okumaya karar verdim. Açıköğretimde okuduğum liseyi 4 yılda tamamlayarak, ikinci diplomamı da iyi dereceyle aldım. Bu arada üniversite sınavlarına daha bir hırsla hazırlanıyordum. Sınava hazırlanırken en büyük desteği ise eşim Sabriye ve çocuklarımdan aldım. Her zaman bana destek oldular. Derslere, çoğu zaman çocuklarımla birlikte hazırlandım."

'17 YIL SONRA BAŞARDIM'

Çevresinden ve ailesinden büyük destek gördüğünü vurgulayan Arslan şöyle dedi:

"Bir taraftan ikinci diplomamın sevincini yaşarken, diğer yandan üniversite sınavlarına daha çok zaman ayırdım. Okuma bölümlerini tezgahımın başında rahatça yapabiliyor, problem çözülmesi gereken bölümleri ise evde çalışıyordum. Tezgahımın bulunduğu Fatih Mahallesi'ndeki Nezihe Gül Camii etrafındaki esnaf arkadaşlar ve müşteriler '6 çocuk babasısın. Bu yaştan sonra nasıl okuyacaksın?' diyerek bana takılıyorlardı. Sınav sonuçları açıklandığında herkes şaşırdı. Çok istediğim ve çocukluk hayalim olan elektrik-elektronik mühendisliği bölümünü kazandığımı gösteren belgeyi elime aldığımda, 17 yıllık özlemime ulaşmanın mutluluğunu yaşadım."

AİLEDE BURUK SEVİNÇ

Nasrettin Arslan'ın 19 yıllık eşi Sabriye Arslan, buruk bir sevinç yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Kocam, evlendiğimiz günden bu yana kitapları elinden düşürmedi. Çocuklarımız olduğunda bu sevdadan vazgeçeceğini düşündüm, ama onlarla birlikte ders çalıştığını da görünce, onun başaracağına ben de inandım. Çok güzel bir okulu kazandı, ama şimdi biz nasıl geçineceğiz? 6 çocuğumla birlikte burada ne yapacağım, onu düşünüyorum. En azından kocama burs ve kalacak bir yer versinler. Evimizi büyük oğlum çalışarak geçindirmeye çalışacak. Ancak 8 nüfuslu ailemizin masrafına şimdi bir de, Nasrettin'in okul ve kalacak yer masrafları eklenecek. Bu yükün altından nasıl kalkacağız, bilemiyorum."

Evin en büyük çocuğu 17 yaşındaki Halil İbrahim Arslan ise babasının başarısıyla gurur duyduklarını belirterek, ailenin ve babasının eğitiminin yükünü kaldırabilmek için gece gündüz çalışacağını söyledi.

Üniversite kaydını yaptıran Nasrettin Arslan, Elazığ'da ev kiralayıp düzen kurduktan sonra hem ailesinin geçimini sağlayıp, hem de okumaya çalışacağını kaydetti.