BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

33 can gittikten sonra ihale

Daha önce de aynı yolda bir çok can yitip gitti. Ama önlem alınmadı... 33 kişi öldükten sonra şimdi ihaleye çıkıyorlar.

Abone ol

İzmirli ilkokul öğrencilerinin bulunduğu otobüsün kaza yaptığı ve 33 kişinin öldüğü Aksaray-Konya kara yolunun toplam 10 kilometrelik bölümünün, duble yol haline getirilmesi için bugün ihale edileceği bildirildi.

Aksaray İl Özel İdaresi ve Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yolun Konya-Aksaray ve Aksaray-Konya bölümlerinde toplam 10 kilometrelik kısmın duble yol haline getirilmesi için 2007 yılında 200 bin YTL ödenek ayrıldı.

Ayrılan 200 bin YTL ödenekle birlikte bugün Konya'daki Karayolları 3. Bölge Müdürlüğünde, Aksaray-Konya sınırına kadar 6, Konya-Aksaray sınırına kadar ise 4 kilometrelik bölüm ihaleye açıldı.

Sabah saatlerinde başlayan ihalenin ilk bölümünde yolun 4 kilometrelik kısmının, öğleden sonra ise 6 kilometrelik kısmının ihale edileceği kaydedildi.

AKSARAY-KONYA KARA YOLU GEÇEN YIL DA CAN ALDI

Aksaray-Konya kara yolunda geçen yıl meydana gelen trafik kazalarında 30, bu yıl ise sadece bir günde 33 kişi yaşamını yitirdi.

Bugün yapılan ihale ise aslında komedi gibi... Çünkü ayrılan ödenek burayı bölünmüş yol yapmaya yetmiyor. Paranın sadece ihale işlem masraflarına gideceği tahmin ediliyor.

Halen 148 kilometrelik Konya-Aksaray kara yolunun Aksaray çıkışında 13, Konya ile çıkışında ise yaklaşık 10 kilometrelik bölüm duble yol özelliği taşıyor, geri kalan 125 kilometrelik bölüm ise bölünmemiş çift şeritli geliş-gidişli olarak kullanılıyor.

13 Ocak 2007 tarihli Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre, 2009 yılına kadar bitirilmesi planlanan Aksaray-Konya bölünmüş yol projesinin toplam bedeli 65 milyon YTL öngörülüyor. //