BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İkiz kuleler yeniden yıkılıyor

11 Eylül’de yaºananlar bir filme daha konu oldu. Baºrollerde Nicolas Gage var.

Abone ol

New York"ta 11 Eylül saldırılarında İkiz Kuleler"in enkazı altında 12 saat geçirdikten sonra canlı kurtulan iki polis memurunun hikayesi beyazperdeye aktarıldı.

Ünlü yönetmen Oliver Stone"un çektiği “World Trade Center / Dünya Ticaret Merkezi” adlı filmin baºrollerini Nicolas Gage ve Michael Pena paylaºıyor.

Amerika Birleºik Devletleri"nin kendi topraklarında karºı karºıya kaldığı en büyük saldırı olarak bilinen 11 Eylül"de yaºananlar bir filme daha konu oldu.

Ünlü yönetmen Oliver Stone tarafından çekilen “Dünya Ticaret Merkezi” adlı film 11 Eylül"de iki polis memurunun ve ailelerinin yaºadığı gerçek hikayeyi beyazperdeye aktarıyor.

Oliver Stone amacının 11 Eylül"le ilgili gerçeklere dikkat çekmek olduğunu belirtiyor:
Filmi izleyenlerin o günü tekrar hissetmelerini, her ºeyi yeniden düºünmelerini istiyorum. Çünkü bu olay çok çarpıtıldı, değiºtirildi ve siyasileºtirildi.

Bir kurtarma ekibinin lideri olarak karºımıza çıkan Nicolas Cage, filmin çok büyük bir bölümünde enkaz altında, ailesini düºünerek hayatta kalma mücadelesi veren bir polis memurunu canlandırıyor.

Film aynı zamanda enkaz altında kalan polis memurlarının ailelerinin yaºadıklarından da kesitler taºıyor.

Amerika Birleºik Devletleri"nde Ağustos"un ikinci haftası gösterime girecek olan film, 29 Eylül"de de Türkiye sinemalarına gelecek.