BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL

300 PKKLI sınırda kuşatıldı

300 PKK'lının kaçış yolları tutuldu. Mağaraları komandolar didik didik arıyor.

Abone ol

Irak sınırında binlerce komando, 300 PKK'lıyı bulmak için dağlarda iz sürüyor. Bölgedeki harekât kabiliyeti sınırlanan PKK'lıların Kuzey Irak'a kaçış planları yaptığının belirlenmesi üzerine, muhtemel kaçış noktaları abluka altına alındı.

PKK'nın şehirlerde eylem yapma hazırlığı içinde olduğu istihbaratları üzerine de güvenlik güçlerine canlı bomba alarmı verildi.

Şemdinli-Uludere arasındaki 280 kilometrelik Irak sınırında, binlerce komandonun katıldığı operasyonlar sürüyor. İki grup halinde Türkiye'ye sızdıktan sonra 10'ar kişilik gruplara ayrılan 300 PKK'lının saklanabilecekleri mağaraları komandolar tarafından didik didik arıyor.

Operasyon bölgelerine helikopterlerle özel eğitimli komandolar indiriliyor. Kar kalınlığının yer yer 20-30 santimetreyi bulduğu dağlık alanlarda operasyonlar aralıksız olarak sürerken, bölgeye asker sevkiyatı da devam ediyor.

Sıfır noktalarına sevk edilen askerler arazide kamufle olmak için kar elbiseleri giyiyor. Operasyon bölgelerinde helikopterlerle de havadan keşif uçuşları yapılıyor.