BIST 10.725
DOLAR 32,57
EURO 35,26
ALTIN 2.469,38
HABER /  GÜNCEL

30 dakikada bademcik derdine son

Tıp dünyasındaki gelişmeler sayesinde artık bademcik ameliyatı dert olmaktan çıktı.

Abone ol

Her soğuk algınlığında bademcikleriniz sorun mu yaratıyor? Ya da bir külah dondurmaya hasret mi kaldınız? Artık bu derdinizden kurtulmanız çok kolay. Tıp dünyasındaki yenilikler sayesinde bademcik sorunu 30 dakika içinde tamamen ortadan kalkıyor.

BADEMCİK DEYİP GEÇMEYİN

Bademcik iltihabı kişide ciddi sorunlara yol açabiliyor.
Bosphorus International KBB doktorlarından Op. Ömer Cenker Ilıcalı, bu tür rahatsızlığı olanların acil önlem alması gerektiği görüşünde. Ilıcalı, "Acil tedavi gerektiren bu hastalık, önemsenmediği ve gereği gibi tedavi edilmediği takdirde, orta kulak iltihabı, böbrek iltihabı, romatizma ve kalp hastalıklarına dahi neden olabilir" uyarısında bulundu.

AMELİYATI CİDDİYE ALIN

Bademcik ameliyatlarında alt yaş sınırı zorunlu haller dışında 4-5 yaş olarak belirleniyor. Bademcik iltihaplarında tedavinin genellikle ilaçla yapıldığını anlatan Doktor Ilıcalı, "Ciddi problemlere yol açmayan ve sık infeksiyona yol açmayan bademcik ilaçlarla tedavi edilmesine rağmen, bazen bademciklerin alınması gerekir.

Tüm dünyada en sık yapılan ameliyatların başında gelen bu ameliyatların kararı verilirken çok dikkatli davranılmalı ameliyattan önce özellikle varolabilecek kanama ve pıhtılaşma bozuklukları mutlaka araştırılmalıdır" dedi.

Op.Doktor Ilıcalı, basit gibi görünen bademcik ameliyatlarında tüm teknik donanıma sahip hastanelerin tercih edilmesini özellikle vurguluyor.

Bademcik ameliyatının sürece genellikle 30 dakika ile bir saat arasında değişiyor. Bosphorus International doktorlarından Ilıcalı, genellikle hastaların operasyon sonrası hastanede yatırılmadığını söylüyor. Ancak operasyondan sonra uyulması gereken bir takım kurallar var. Bunların başında da beslenme geliyor. Doktor Ilıcalı bunun için de "Özellikle ilk 3 günde kanama olasılığı daha çok olduğu için soğuk ve sıvı gıdalar seçilmelidir. Bu nedenle soğuk süt, çorba, meyve suyu, muhallebi, dondurma gibi besinler idealdir" tavsiyesinde bulunuyor.