BIST 10.292
DOLAR 32,70
EURO 35,13
ALTIN 2.439,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

3. Ümraniye Medya Kupası başladı

Ümraniye Belediyesi, bu yıl 3. kez düzenlediği Medya Kupası’nın startını verdi. 13 Haziran’da sona erecek turnuvaya ulusal medya organlarından toplam 24 takım mücadele edecek.

Abone ol

Ümraniye Belediyesi’nin ulusal medya organlarına yönelik olarak düzenlediği ‘Ümraniye Medya Kupası’, Başkan Hasan Can’ın katıldığı bir programla başladı.

Bu yıl 3. kez düzenlenen ve 13 Haziran’a kadar devam edecek olan Medya Kupası’nın ilk maçları ise Anadolu Kaplanları ve Kanal D ile CNNTURK ve Kanal 24 arasında yapıldı.


‘TURNUVA KARDEŞLİK VE CENTİLMENLİK GÖSTERİSİ OLSUN’

Karşılaşmalar öncesinde kısa bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, düzenledikleri Medya Kupası’nın kardeşlik ve centilmenlik gösterisine dönüşmesini arzu ettiklerini söyledi. Amaçlarının sporun kardeşlik ve dostluk duygularını öne çıkaran sosyal tarafına vurgu yapmak olduğunu ifade eden Başkan Hasan Can, spor alanında yaptıkları hizmetlerle bu prensipleri pekiştirdiklerini söyledi. Tüm medya takımlarına başarılar dileyen Başkan Hasan Can, ilk vuruşu da kendisi yaptı.

İLK MAÇLAR YAPILDI

Öte yandan turnuvanın ilk maçları da yapıldı. Yoğun bir rekabetin yaşandığı ilk karşılaşmalarda şu skorlar elde edildi:

24 TV 1-0 CNNTÜRK
Kanal D 5-0 A.Kaplanları
Cumhuriyet Gazetesi 4-3 Star Gazetesi
NTV 6-3 TGRT HABER
Yeni Şafak 3-0 Hilal TV
Vakit Gazetesi 4-0 Fox TV


ÜMRANİYE 3. MEDYA KUPASI

Turnuva, Ümraniye Belediyesi Hekimbaşı Spor Kompleksi Halı Saha Tesisleri’nde yaklaşık 12 gün sürecek. Her akşam 2 sahada 6 maç oynanacak, (20.00-21.00/21.00-22.00/22.00-23.00) turnuva maçları 31 Mayıs 2010’da başlayıp 11 Haziran 2010 tarihinde yapılacak finalle sona erecek. Futbol Federasyonu’na bağlı profesyonel hakemler tarafından idare edilecek turnuva, 24 takımdan oluşan 3’erli 8 gruba ayrılarak grup maçları şeklinde sürecek. Grup birincileri ve ikincileri, ikinci tur maçlarında karşı karşıya gelecekler. İkinci tur sonrasında çeyrek ve yarı finaller gerçekleştirilecek. Finale kalan takımlar 7 bin TL ödül için kıyasıya mücadele edecekler. Turnuva sonucunda birinci olan takım 7 bin TL, ikinci olan takım 5 bin TL ve üçüncü olan takım 3 bin TL ile ödüllendirilecek. Turnuvada her medya takımı arkasında medya kuruluşlarının isimlerinin yazıldığı formalarla ve kendilerine özgü renkleriyle mücadele edecekler.

Gol kralına “Altın Ayakkabı”, en iyi kaleciye “Altın Eldiven”, en centilmen takıma “Fair Play”, birinciye “Şampiyonluk Kupası” ve ikinci, üçüncü ile tüm takımların kupa ve şiltlerle ödüllendirileceği Ümraniye Medya Kupası, her akşam çekişmeli, heyecanlı ve kıran kırana maçlara sahne olmaya başladı.