BIST 9.774
DOLAR 34,03
EURO 37,78
ALTIN 2.802,00
HABER /  GÜNCEL

2milyar seyirciyle buluştu

Küresel ısınmayla mücadele için yapılan Live Earth konserleri aşırı ilgi topladı.

Abone ol

Küresel ısınmayla mücadelede bilinçlendirmeyi ve insanları geç olmadan harekete geçmeye yönlendirmeyi amaçlayan Live Earth konserleri, Avustralya’nın Sydney kentinden başlayarak dünyanın birçok şehrinde sürdü.

Müzik dünyasının önde gelen ünlülerinin New Jersey ile Londra’da sahne aldığı organizasyona; Madonna, Red Hot Chilli Peppers, Snow Patrol ve Snoop Dogg gibi birçok isim katıldı.

Organizatörler, televizyon ve internet üzerinden 2 milyar kişiye ulaşmayı hedefliyor. Konserler, 120 ülkenin TV kanalı tarafından yayınlandı. 7 kıtadaki 9 kentte, 150 şarkıcı ve grubun katılımıyla aynı gün düzenlenen konserlerin ilki Sidney’deki gösteri, vücutları beyaza boyalı Avustralya yerlilerinin ‘hoş geldiniz’ mesajıyla başladı.

Bu arada bu girişimin öncülerinden ve küresel ısınmayla mücadelenin önde gelen lideri ABD’nin eski başkan yardımcılarından Al Gore, Live Earth’ün ABD ayağını, başkent Washington’da yaptığı konuşma ve ardından kızılderili ve country şarkıcılarının verdiği sürpriz mini konserle başlattı.