BIST 9.627
DOLAR 35,21
EURO 36,74
ALTIN 2.957,62
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

29 Nisan yarın okullar tatil mi MEB kararı

29 Nisan yani yarın okullar tatil mi, TEOG tatili kaç gün haberleri öğrenciler tarafından merak edilen konuların başında geliyor. 27 ve 28 Nisan TEOG tatili yapan öğrenciler 29 Nisan cuma günü yani yarın ders başı yapacak, MEB tatil yok dedi.

Abone ol

29 Nisan cuma yani yarın okullar tatil mi TEOG tatili uzadı mı sorularının cevabı netleşti MEB son haberi açıkladı. 27 Nisan Çarşamba ve 28 Nisan Perşembe günü TEOG tatili yapan öğrencileri üzecek haber MEB'den geldi. MEB'in son haberine göre yarın yani 29 Nisan cuma günü okullar tatil değil, öğrenciler ve öğretmenler ders başı yapacak. Böylece öğrencilerin 5 günlük TEOG tatili hayalleri suya düşmüş oldu.

29 NİSAN YARIN OKULLAR TATİL Mİ MEB KARARI

           29 Nisan yani yarın okullar tatil mi, TEOG tatili kaç gün haberleri öğrenciler tarafından merak edilen konuların başında geliyor. 27 ve 28 Nisan TEOG tatili yapan öğrenciler 29 Nisan cuma günü yani yarın ders başı yapacak, MEB tatil yok dedi. 

TEOG SINAVI NEDİR?

TEOG, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liselere yerleşeceksin. 6 temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) öğretmeninin sene içerisinde düzenlediği sınavlardan biri merkezi olacak. 3 sınavı olan derslerin 2. sınavı, 2 sınavı olan derslerin 1. sınavı merkezi olarak gerçekleşecek. Bu sınavlardan aldığın sonuçlar doğrultusunda ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanın hesaplanacak. 6, 7 ve 8. sınıflarda 1. ve 2. dönem sonunda girdiğin bütün sınavlar baz alınarak yıl sonu başarı puanların hesaplanacak ve bu puan senin liseye yerleşme puanını etkileyecek. Sınavlara kendi okulunda gireceksin ve sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. Yanlışların doğrularını etkilemeyecek. Yeni sistemin kavramlarını inceleyecek olursak: Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP): Bu tanıdık olduğun bir kavram. Sene içerisinde girdiğin sınav (yazılı – test) puanların esas alınarak hesaplanır. Her sınavdan aldığın puan o dersin ders saati ile çarpılır. Senin gözünde 85 de 95 de 5 olarak görünürken bu hesaplamaya göre 95 daha öndedir. Bilgi eksiklerini kapatmak için Dersanem´in fırsatlarından faydalanmalısın. Ağırlıklandırılmış Merkezi Sınav Puanı: 6 temel dersten girdiğin merkezi sınavların ağırlık katsayılarına göre oluşturulur. YBP mantığıyla aldığın her fazla puanın önemi büyüktür. Yerleştirmeye Esas Puan: 6, 7 ve 8. sınıfta aldığın yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %30´u alınır ve 8. Sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının %70´i ile toplanır. Bu toplam senin liselere yerleşeceğin puanı verir. Sonuç olarak hem okul hem dershane öğretmenini iyi bir şekilde dinlemen gerekiyor. Sınav sistemleri değişse de altın kural değişmiyor: Sıkı ve verimli çalışmak.