BIST 9.916
DOLAR 35,04
EURO 36,39
ALTIN 2.938,92
HABER /  GÜNCEL

28 Şubat mağduru askerler adliyede

Türkiye'de, 28 Şubat sürecinde ordudan ihraç edilen askerler, davada müşteki olarak ifade vermek için İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Abone ol

Basın açıklaması yapan askerler darbe olarak niteledikleri süreçte cuntanın ordu yönetimini ele geçirdiğini belirtti. Açıklamada, Batı Çalışma Grubu (BÇG) terör örgütü olarak nitelendirildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat davası kapsamında eski Başbakan Tansu Çiller başta olmak üzere çok sayıda kişinin müşteki olarak ifadelerinin alınması istenmişti. İstanbul Adalet Sarayı’na gelen çok sayıda müşteki ifade vermeye başladı. Çiller, adliyeye gelmezken dönemin milletvekillerinden Merve Kavakçı ve ordudan ihraç edilen çok sayıda asker mahkemeye geldi.

28 Şubat sürecinde ordudan ihraç edilen askerler duruşma öncesi basın açıklaması yaptı. Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) adı altında örgütlenen eski askerler adına derneğin başkan yardımcısı emekli Albay Mustafa Hacımustafaoğulları açıklamayı okudu. 28 Şubat’ın darbe olduğunu belirten Hacımustafaoğulları, darbeyi yapan cuntanın ordu içinde illegal bir şekilde oluşturulduğunu ve TSK’nın hiyerarşisini ele geçirdiğini belirtti. Cuntanın ordunun kurumsal gücünün ve etkinliğinin yerine geçtiğini kaydeden Hacımustafaoğulları, ele geçirilen silahlı gücün millet iradesine yapılan darbede kullanıldığını ifade etti. Hacımustafaoğulları, “Darbeci cunta, darbe düşüncesine karşı olanları tasfiye etmek ve hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla ordu içerisinde kurumsal hiyerarşi dışında farklı bir illegal örgütlenmeden de yararlanmıştır. Bu örgütlenme Batı Çalışma Grubu terör örgütüdür.” dedi.

BÇG’nin amaçlarına ulaşmak için darbe karşıtlarını tasfiye ettiğini söyleyen Hacımustafaoğulları, böylece 28 Şubat sürecinin ilk aşaması olan orduya karşı darbe gerçekleştirildiğini vurguladı. Hacımustafaoğulları, illegal BÇG örgütü ile ordu yönetiminin ele geçirildiğini belirtti.

ASDER olarak davaya müdahil olduklarını söyleyen Hacımustafaoğulları, hala devam eden izleriyle darbelerle yüzleşme konusunda 28 Şubat davasının en önemli davalardan biri olduğunu kaydetti.

Basın açıklaması sırasında çeşitli sloganlar atan eski askerler, taşıdıkları pankart ve dövizlerle darbecilere tepki gösterdi.