BIST 10.628
DOLAR 32,56
EURO 35,20
ALTIN 2.471,74
HABER /  GÜNCEL

28 Şubat korku çemberi kuruldu

DP Genel Başlkanı Süleyman Soylu partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı. 28 Şubat'la ülke üzerinde korku çemberi oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Abone ol

Soylu, partisince Kahramanmaraş'taki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.

Soylu, toplantıda ''6,5 yıldır bir iktidar var. Bunlar neyi değiştirdiler? Millet ona bir şeyi değiştirsin diye oy verdi. Millet ona üniversitelerde kılık kıyafetten dolayı ayrım yapılmasın diye oy verdi. Yolsuzluğu engellemek için oy verdi. Adaletsizliği kaldırmak için oy verdi. Fabrikalar pırıl pırıl çalışsın diye oy verdi. Bugün eğer ülkede terör varsa bilin ki bunun kökeni bu ülkede başka yere dayanır'' diye konuştu.

Türkiye'de ekonominin iyiye gitmediğini öne süren Soylu, şunları söyledi:

''Türkiye'de ekonomi, eğitim, sağlık, vergi, adalet konuşulacağına şu siyasetin konuştuklarına bakar mısınız? Sayın Başbakan kalkıyor bir laf ediyor, Baykal kalkıyor karşısında bir laf ediyor, (Ben valimi yedirmem)... Öteki de diyor ki (ben vali yemem höşmerim yerim)... Ötekisi diyor ki (şekerine dikkat et)... 21. yüzyılda Türkiye'ye yakışan bir siyaset anlayışı mıdır bu? Türkiye olarak soğuk savaş sonrası dönemini ıskaladık, tam yakalayamadık. Sebep 28 Şubat sürecidir. 28 Şubat'ın irin akan sürecidir. 28 Şubat'ta, kimin dahli varsa bu dünyada, öteki dünyada Allah da kullar da onu rahat ettirmeyecektir. 45 milyar dolar bu ülkenin insanının cebinden parası hortumlanmıştır. Millet iradesi hortumlanmıştır. Meslek eğitimi almak isteyen, eline sanat almak isteyenlerin geleceği gasp edilmiştir. Bu ülkenin etrafında ülkenin insanlarına yönelik korku çemberi oluşturulmaya çalışılmıştır. Oysa Türkiye'yi gezdim. Ülkenin tek bir şeye ihtiyacı var, o da sevgi. Bu ülke sevgiye aç.''

Yıllardır ülkenin kutsal değerlerinin istismar edildiğini savunan Soylu, ''6,5 yılda bir çok şey değişebilirdi. Yepyeni bir sivil anayasa yapılabilirdi. Türkiye Anayasa Mahkemesinin Yargıtayın prangasından kurtulup millet iradesinin üstün olduğu bir ülke haline gelebilirdi'' dedi.

DP Genel Başkanı Soylu, sözlerini şunları ekledi:

''CHP Atatürkçü kesilir değil mi? Atatürk'ü öldükten sonra 12 yıl mumyalayarak sakladılar, toprakla bütünleştirmediler. Bizim dinimiz der ki (Biz Müslüman isek ölüyorsak yapacağımız ilk iş en kısa zamanda toprakla bir araya getirmektir) Onu da DP toprakla bütünleştirdi. Biz böyle bir felsefenin düşüncenin sahibiyiz. Hiç bir gün bunların üzerinden siyaset yapmadık.''