BIST 10.900
DOLAR 32,73
EURO 35,47
ALTIN 2.489,50
HABER /  GÜNCEL

26 bin avukat sandık başında

26 bin kayıtlı avukatın bulunduğu İstanbul Barosu'nda yeni yönetimin belirleneceği seçimlerde oy kullanma işlemi başladı.

Abone ol

Türkiye'nin en büyük barosu İstanbul Barosu yeni başkanını belirlemek için bugün sandık başında. Kayıtlı 26 bin avukat yeni yönetimi seçmek için bugün sandık başına gidecek. Altı farklı grubu temsil eden adayların hepsi çok iddialı.

6 aday baro başkanı seçilmek için ter döküyor. 26 bin avukatın oy kullanma hakkı bulunuyor. Beklentiler 22 bin kişinin sandık başına gideceği yönünde.

Barodaki seçimlerin adaylar değil, adayların temsil ettiği görüşler arasında olduğu yönündeki izlenim ise seçimlere darbe vurdu. Halen başkan olan avukat Muammer Aydın "Önce İlke Çağdaş Avukatlar" grubunu temsil ediyor. Ancak aynı isimle, bir başka grup daha var. O grubun adayı ise avukat Ümit Kocasakal.

Hukukun Üstünlüğü Platformu'nun başkan adayı ise avukat Satılmış Şahin. Şahin seçimin en iddialı adaylarından biri. Sloganı, "üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü"

Çağ grubun adayı Kemal Aytaç, "Katılımcı Avukat Grubu" adayı Mustafa Kemal Güngör ve "Özgürlükçü Avukatlar Platformu"nun" adayı Fevzi Çelik de başkanlık koltuğuna oturmak için yarışacak.

Oy verecek olan avukatlar seçimlerin demokratik bir şekilde gerçekleşmesini istiyor.

Oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek. Sayım bitince de baronun yeni başkanı belirlenmiş olacak.