BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

2500 polis tacizciyi durduramadı

2 bin 500 polisin görev yaptığı İstanbul’daki yeni yıl kutlamalarına yine diğer yıllara oranla azalan “taciz” olayları damgasını vurdu

Abone ol

2012'nin coşkuyla karşılandığı İstanbul'da kadınlar yine taciz kurbanı oldu. Taksimve Kadıköy'deki kutlamalarda 22 cinsel taciz olayı yaşandı.

Kadınların yardımına ise kalabalıkta görev yapan 2 bin 500 sivil polis koştu. Güven Timleri tacizcileri hemen gözaltına aldı. Tacize maruz kalan biri Lübnanlı 17 kadın şikâyetçi olurken, biri Libyalı 16 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 3'ü yaşları 18'den küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslimedildi.

12 TUTUKLAMA İSTENDİ

22 taciz olayının kurbanları arasında bulunan 5 kadın şikâyetçi olmadığı için 5 olayla ilgili gözaltı işlemi yapmadı. Nişantaşı ve Taksim Meydanı'nda taciz olaylarını gerçekleştiren 12 şüpheli Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Şüpheliler, savcılık tarafından "cinsel taciz" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Kutlamalar sırasında, bir vatandaşın cüzdanını kapkaç yapan bir hırsız ile gasp yapmaya çalışan bir şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca polise mukavamet ettiği öne sürülen 2 kişi de yakalandı.

ÇAPKIN: GEÇEN YILA GÖRE AZALMA VAR

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul'da çeşitli noktalarda yapılan yılbaşı kutlamalarında, polisin 22 taciz olayına el koyduğunu bildirerek, bu yıl meydana gelen olaylarda geçen yıla göre önemli ölçüde azalma görüldüğünü kaydetti. Çapkın, "Yılbaşı gecesinde 22 taciz olayına el koyduk. Geçen sene 68 taciz olayı olmuştu. 11'inin şikâyetçisi vardı ve tutuklanmıştı. Bu yıl her yerde vardık ve önemli tedbirler aldık. Ayrıca bir gasp ve kapkaç olayı oldu. Her ikisinin sanıkları da suçüstü yakalandı'' dedi.

İstanbul'da yılbaşı gecesi görev yapan Güven Timleri tacizci, kapkaççı ve huzuru bozanlara göz açtırmadı. Noel Baba kılığındaki ekipler bir kapkaççıyı anında müdahale ederek yaka paça gözaltına aldı. İstanbul'da polis, yılbaşı gecesi 2 bin 606 araçta uygulama yaptı. 231 sürücüye alkollü araç kullandıkları için işlem yapıldı. Bir ölümlü kazanın yaşandığı kentte toplam kaza sayısı ise 79'u buldu. Kazalarda 11 kişi yaralandı.