BIST 9.577
DOLAR 34,04
EURO 37,88
ALTIN 2.822,01
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

24 öğrencinin okula dönme mücadelesi

İstanbul'da TEKEL işçilerine destek verdikleri için tasdikname verilen 24 öğrenci İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeydi

Abone ol

İstanbul'da okul bahçesinde, TEKEL işçilerine destek etkinliği düzenledikleri için tasdiknameleri verilen 24 öğrenci İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeydi. Aileleri ve avukatları ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'la görüştüler, karardan geri adım atılmasını istediler. Öğrencilerle ilgili nihai kararı İl Disiplin Kurulu verecek.

Onlar, TEKEL işçilerinin Ankara'daki eylemine destek verdikleri için okuldan uzaklaştırılan 24 lise öğrencisi. Tasdiknameleri verilmeden önce İstanbul Çekmeköy Mehmetçik Lisesi'nde okuyorlardı.

Okuldaki diğer öğrenciler ile birlikte, 25 Şubat'ta TEKEL işçilerine destek amacıyla etkinlik düzenlediler.

İddiaya göre, etkinlikte sloganlar attılar, konuşma yaptılar.

Okul yönetimi etkinliğin sona erdirilmesini isteyince öğrencilerin çoğunluğu derslerine döndü, ama onlar devam etti.

Bunun üzerine protestocu 24 öğrencinin, "ders boykotu", "slogan atmak" ve "öğretmenlere karşı gelmek" gerekçeleriyle okuldan uzaklaştırılmalarına karar verildi.
İstanbul'da okul bahçesinde, TEKEL işçilerine destek etkinliği düzenledikleri için tasdiknameleri verilen 24 öğrenci İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeydi. Aileleri ve avukatları ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'la görüştüler, karardan geri adım atılmasını istediler. Öğrencilerle ilgili nihai kararı İl Disiplin Kurulu verecek.

Aileleri ve avukatlarıyla birlikte İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın kapısını çaldılar, "Karardan geri adım atılsın" dediler.

Öğrencilerin avukatlarından Özgür Urfa, "Gerekirse yargıya gideceğiz. Konuyu Milli Eğitim Müdürü ile görüştük. Kendileri de bir eğitimci olarak kararı ağır bulduğunu söyledi. Okuldan uzaklaştırma cezası ile ilgili karar henüz tebliğ edilmedi. Tebliğ edildiği zaman buna itiraz edeceğiz. Nihai kararı İl Disiplin Kurulu görüşüp, verecek. Oradan olumlu bir karar çıkmaması durumunda İdare Mahkemesi'ne götüreceğiz" diye konuştu.

"Kızım intihara teşebbüs etti"

Okuldan uzaklaştırılan öğrencilerden Şura Uygun'un babası ise kızının intihara teşebbüs ettiğini söyledi: "Kızımın psikolojisi bozuldu."

Okuldan uzaklaştırma cezası alan 24 öğrenci ile ilgili nihai kararı İl Disiplin Kurulu verecek.