BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,12
ALTIN 2.427,90
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

24 ilde daha zorunlu okul öncesi eğitim

Geçtiğimiz yıl 32 ilde okul öncesi eğitimi zorunlu hale getiren Milli Eğitim Bakanlığı hedefe 24 il daha koydu.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimin zorunlu olacağı 24 ili daha belirledi.

İşte o iller:

Yozgat, Denizli, Afyonkarahisar, Şanlıurfa, Sakarya, Kocaeli, Hatay, Elazığ, Sivas, Erzincan, Mersin, Balıkesir, Niğde, Tokat, Antalya, Bitlis, Aydın, Malatya, Muş, Aksaray, Osmaniye, Manisa, Siirt ve Bingöl.


Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı, okul öncesi eğitimin zorunlu oduğu 32 ilde okullaşma oranlarının yüde 93'e ulaştığına dikkat çekerek, "Yıllardır ilköğretimde yüzde 100'e ulaşamadık. İlk yılda böyle bir başarı çok güzel." diye konuştu.

Gelecek eğitim öğretim yılından itibaren, yüzde 53'ün üzerinde başarı sağlanan çok sayıda ilde daha, okul öncesi eğitimin zorunlu olacağını söyleyen İnanlı, "2012-2013 itibariyle ise ülke genelinde 5 yaş için okul öncesi eğitimin zorunlu olmasını planlıyoruz." dedi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ZORUNLU OLACAĞI 24 İL
Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl Amasya, Nevşehir, Çanakkale, Bilecik, Edirne, Karabük, Ardahan, Gümüşhane, Trabzon, Yalova, Karaman, Tunceli, Kilis, Bolu, Kırıkkale, Bayburt, Burdur, Kırklareli, Muğla, Düzce, Bartın, Artvin, Çankırı, Kütahya, Rize, Isparta, Kırşehir, Giresun, Uşak, Eskişehir, Sinop ve Samsun'da okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirmişti.
Bakanlık, gelecek yıldan itibaren ise Yozgat, Denizli, Afyonkarahisar, Şanlıurfa, Sakarya, Kocaeli, Hatay, Elazığ, Sivas, Erzincan, Mersin, Balıkesir, Niğde, Tokat, Antalya, Bitlis, Aydın, Malatya, Muş, Aksaray, Osmaniye, Manisa, Siirt ve Bingöl'de zorunlu eğitimi 9 yıla çıkarmayı hedefliyor.