BIST 10.648
DOLAR 32,70
EURO 35,22
ALTIN 2.447,27
HABER /  GÜNCEL

23 Nisan Kutlu Olsun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milletimize ve bütün çocuklara kutlu olsun.

Abone ol




"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz."
 
Mustafa Kemal ATATÜRK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı tüm yurtta ve KKTC'de kutlanıyor. Siyasiler de bu önemli günde çok önemli mesajlar verdiler:

CUMHURBAŞKANI GÜL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milli iradenin tecelligahı, demokratik rejimin kalbi, tüm sorunların çözüm merkezi olduğunu belirterek, “Türkiye tüm sorunlarını derinliğine tartışarak, demokrasi ve hukukun üstünlüğü çerçevesi içerisinde aşacaktır” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Aziz milletimizin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiğimiz istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağıdır” dedi.

23 Nisan 1920 tarihinin, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan Türk demokrasisi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gün olduğunu vurgulayan Erdoğan, “milli egemenlik” kavramının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokratik meşruiyet temelinde kurulduğunun en açık ifadesi olduğunu belirtti.

TBMM BAŞKANI TOPTAN

TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM'nin, bundan sonra da Cumhuriyetin 100. yıl vizyonuna yakışır önemli hizmetler yapacağını ve demokrasinin daha da kökleşmesinde en büyük güç kaynağı olacağını bildirdi.

Milli iradenin hayat bulduğu TBMM'nin açılışının 89. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirten Toptan, “TBMM, 89 yıl önce bugün açılarak, milli mücadelemizi başarıya ulaştırmış ve milletimizin başının eğdirilemeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir” dedi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gölbaşı Erken Başarı İlköğretim Okulu öğrencilerini makamında kabul eden Gökçek, koltuğunu Can Ildız adlı öğrenciye bıraktı.

BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, “TBMM'nin bugün de demokrasinin, milli bağımsızlığın, devletin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğinin, aydınlık yarınların sarsılmaz güvencesi olduğunu” belirtti.

Topçu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, TBMM'nin milli iradenin kalesi olduğunu vurguladı.
Bu kalenin korunması ve güçlendirilmesinin Türk milletinin hürriyet ve istiklaline olan sadakat ve inancının bir gereği olduğunu belirten Topçu, mesajında şunları kaydetti:

“TBMM, bugün de demokrasimizin, milli bağımsızlığımızın, devletimizin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğinin, aydınlık yarınlarımızın sarsılmaz güvencesidir."

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI KONCUK


Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, dünya çocukları arasında dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekiştirilmesine katkı sağladığını belirtti.

Koncuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'nin 89. kuruluş yıl dönümünün kutlanacağını anımsattı.

DSP GENEL BAŞKAN VEKİLİ SAFFET BAŞARAN


DSP Genel Başkan Vekili Saffet Başaran, “en zor koşullarda bile ülkenin ve ulusun kurtuluşu için eşsiz zaferler kazanan TBMM'nin, ulusal egemenliğin, Atatürk ilke ve devrimlerinin, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin temel güvencesi olduğunu” bildirdi.

Başaran, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, çocukların uygarlığın tüm olanaklarından yararlanılarak en iyi biçimde yetişmesi için gösterilen çabaların aydınlık yarınların kurulmasıyla eşdeğer olduğunu vurguladı.