Adana’da 14 yaşında evlenen Serap Çelikünal, 36 yaşına kadar 22 yılda 38 çocuk dünyaya getirdiğini, 5 kez de beşiz hamile kaldığını ancak be...
Abone olAdana’da 14 yaşında evlenen Serap Çelikünal, 36 yaşına kadar 22 yılda 38 çocuk dünyaya getirdiğini, 5 kez de beşiz hamile kaldığını ancak bebekleri aldırmak zorunda kaldığını ileri sürdü.
Adanalı 42 yaşındaki Serap Çelikünal, 14 yaşındayken taksicilik yapan Nihat Çelikünal (43) ile evlendi. 15 yaşında ilk bebeğini dünyaya getirdiğini söyleyen Çelikünal, çoğu insan çocuğa hasret kalırken kendisinin ikiz, üçüz, dördüz bebekler dünyaya getirdiğini ifade etti. 14 yaşından 36 yaşına kadar 38 çocuk dünyaya getirdiğini, 5 kez de beşiz hamile kaldığını ancak sağlığı nedeniyle gebeliği sonlandırmak zorunda kaldığını anlatan Çelikünal, "36 yaşıma kadar 22 yılda 5 kez tek, 5 kez ikiz, 1 kez üçüz, 5 kez ise dördüz bebek dünyaya getirdim. Özellikle üçüz ve dördüz bebeklerim yaşamadı. Dördüz dünyaya getirdiğim bebeklerden sadece 2 tanesi yaşıyor. 22 yılda dünyaya getirdiğim 38 bebekten 10’u yaşıyor, 28’i hayatta yok" diye konuştu.
“AİLEMİZDE İKİZ ÇOK”
Doktora gittiğinde çoğul gebeliğin genetik olduğunu söylediğini belirten Çelikünal, "Zaten bizim ailemizde ikiz çok. Kayınbabam ikiz, benim ailemde de ikiz çok. Ancak benim gibi dördüz, beşiz doğum yapan hiç yok" dedi.
Çelikünal, bu kadar çocuğa bakmak ve çoklu hamile kalmanın kendisi için çok zor olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Adana depreminde evimiz yıkıldı, daha sonra ev aradığımızda çok çocuklu olduğumuz için kimse ev vermek istemedi, günlerce sokakta kaldım. Yağmur yağdı, soğuk oldu, ben çocuklarımın üzerine battaniye örttüm, kendim soğukta, yağmurda bekledim. Hem susuz hem aç kaldığım günler oldu. Bu kadar çok çocuk doğurduğumu söyleyince bunun mucize olduğunu söylüyorlar. Allah’ın bir hikmeti, hamile kaldığım zaman çoklu gebe oluyorum."
Serap Çelikünal, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için başvurmak istediğini ancak yaptığı doğumların ve kürtajların resmi belgesini almakta güçlük çektiğini söyledi.
"NADİR GÖRÜLEN OLAY"
Acıbadem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Cansun Demir ise, bu olayın Milli Piyango biletinin çıkması ihtimali kadar düşük olduğunu, ancak tıbben mümkün olduğunu söyledi. Dr. Demir, "Böyle bir şeyin olma olasılığı çok yüksek değil. İnsan doğası tek gebelikler içindir. İkiz gebelikler yaklaşık 90’ında bir, üçüz gebelikler 90’ın karesi, yani 8 binde bir, işte dördüz, beşiz gebelikler de bunların karesi olarak devam ediyor. Yani bu gebelikler çok zor bir ihtimal. Üçüz gebeliklerden sonrası canlı doğum yapması çok zor. Dördüz, beşiz gebelikler, bizde bunları zaman zaman gazetelerde duyup televizyonlardan izliyoruz, zaman zaman bizim başımıza da geliyor. Bunların çoğu 4 veya 5. ayda sonlanıyor. İşte bazıları 6. aya kadar gidebilirse bu çocuklardan şanslı olanlardan 1 tanesi, 2 tanesi yaşayabiliyor. Ama çok kolay bir şey değil" dedi.
Çoklu gebeliğin ancak dışarıdan yapılan müdahale ile tüp bebek ya da benzeri müdahalelerde sık görüldüğüne işaret eden Dr. Demir, "Ancak hasta birden fazla yumurtladığı için bu durum ortaya çıkabilir. Normal kadınlarda her ay bir tane yumurta çatlar, anlıyorum ki bu hanımda her ay 2, 3, 4 ,5 yumurta çatlıyor ki dördüz, beşiz gebelikler gelişiyor" diye konuştu.
(İHA)