BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,07
ALTIN 2.841,19
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

21inci yüzyılın otomobili

Yeni Lancer Sports Sedan Ocak'ta piyasada. İki model daha geliyor.

Abone ol

Temsa Otomotiv & Kamyon Satış ve Pazarlama Direktörü Yusuf Soner, tamamı Japonya'da üretilen ve 2008'in ilk çeyreğinde Türkiye'de piyasa sunulması beklenen Yeni Lancer Sports Sedan'ı 21'inci yüzyıl otomobili olarak niteledi.

Türkiye'de Temsa'nın 23 yıldır temsilciliğini yaptığı Mitsubishi'nin 9'uncu nesil Lancer ailesi üyelerinin test sürüşleri, Sardunya Adası'nda gerçekleştirildi.

Burada düzenlenen tanıtımdaki konuşmasında Türkiye'den gelen gazetecilere pazara ilişkin bilgiler veren Temsa Otomotiv & Kamyon Satış ve Pazarlama Direktörü Yusuf Soner, Mitsubishi'nin son dört senedir pazardan daha hızlı büyüdüğünü kaydetti.

Temsa'nın toplam satışlarının 2008 yılında 16-17 bin seviyelerinde gerçekleşmesinin beklendiğini anlatan Yusuf Soner, 2009'da ise 20 binin hedeflendiğini bildirdi.

Soner, yeni Lancer'in C segmentinde hiçbir sedanın olmadığı kadar güzel bir otomobil olduğunu ifade ederek, yol tutuşu, güvenliği, konforu ve fiyatına bakıldığında bunun daha iyi anlaşılacağını, aracın D segmentindeki bir araç kadar büyük olduğunu da söyledi.

Yusuf Soner, "Eski Lancer 20'nci yüzyıl arabasıydı, yeni Lancer ise 21'inci yüzyıl arabası. Yeni Lancer'le büyük bir adım attık, dev bir değişiklik bizim açımızdan" dedi.

Temsa Pazarlama Müdürü Aytuğ Bük ise 2006-2007 yılları karşılaştırıldığında toplam pazarın yüzde 12 gerilerken, Mitsubishi'nin pazar payının yüzde 4 artırdığını anlattı.

EVO X

Yeni Lancer Sports Sedan, piyasaya sunulduğu 1973 yılından bu yana 9'uncu nesil Lancer oldu. Yeni yılda Türkiye pazarına sunulacak olan Yeni Lancer Sports Sedan'ı, 2008'in ikinci yarısında ailenin diğer üyeleri Yeni Lancer Sportback ve Yeni Lancer Evolution X takip edecek.

Jetlerden esinlenilen tasarımla Yeni Lancer Sports Sedan, 2005 Concept-X baz alınarak geliştirildi. Mitsubishi'nin gelecek modellerinde uygulamaya koyacağı yeni görsel kimliğinin ilk örneği olan Yeni Lancer, jet uçaklarının hava emiş sistemlerinden esinlenilerek tasarlanan ön ızgarası ile yırtıcı bir görünüme sahip.

Yeni Lancer, köpekbalığı ağzı şeklindeki ters açılı burnu, uzun kaputu, arkaya doğru yükselen bel çizgisi ve kısa bagajı ile bir kama görüntüsü çiziyor, bu görüntü araca dururken bile hareket ediyor imajı veriyor.

Yeni Lancer'in gövde sertliği bir önceki Lancer'a göre bükülmede yüzde 56, burulmada ise yüzde 50 oranında arttırıldı, bu da otomobilin yol tutuş ve sürüş karakteristiğini geliştirdi.

Yeni Lancer Sports Sedan, 4570 milimetrelik uzunluğuyla bir üst segmentin büyüklüğüne ulaşıyor. ABS EBD (Elektronik Fren Gücü Dağıtımı) ve 9 hava yastığı (ön, yan, perde, diz) tüm modellerde standart olarak sunuluyor. Invite modelinde sunulan ASTC (Aktif Stabilite ve Çekiş Kontrolü) ile birlikte Lancer segmentindeki güvenlik standartlarını bir adım öteye taşıyor.

Yeni Lancer, Euro NCAP testlerinde 5 yıldızı hedefliyor. Yeni Lancer Sports Sedan, Temsa tarafından Türkiye'de ilk etapta 1.5 L 110 PS manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri ve Inform ve Invite donanım seviyelerinde satışa sunulacak.

Aracın, C segmentinde yer alan diğer araçların fiyat aralığında satışa sunulacağı öğrenildi.

Araçta, versiyonuna göre 650 Watt Rockford Fosgate, müzik sistemi, sabit disk sürücülü (HDD) 7 inch monitör, araç navigasyonu, Bluetooth bağlanabilen eller-serbest telefon kiti, otomatik ışık kontrolü ve yağmur sensörlü silecekler, elektronik tüm otomobil kontrol sistemi (ETACS) özellikleri bulunuyor.

Daha sonra 1.8L CVT versiyonun eklenmesi ve 2008'in ikinci yarısında sunulacak Yeni Lancer Sportback ve Yeni Lancer Evolution X ile aile tamamlanacak.