BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

213 feministten dışkı tepkisi

Feminizler Etyen Mahçupyan'a karşı ayaklandı. 213 feminist ortak bir imzayla, Mahçupyan'ı ağır bir dille eleştirdi.

Abone ol Feministler 'dışkısıyla' gündeme gelen Sevan Nişanyan'a sahip çıkan Etyen Mahçupyan'a karşı ortak açıklama yaptı

213 feminist, Agos yazarı Sevan Nişanyan'a sahip çıkan yayın yönetmeni Etyen Mahçupyan'a karşı ortak bir metin yayımladı. Agos yazarı da olan Sevan Nişanyan'ın eşi Müjde Nişanyan'ın üzerine kavanoza doldurduğu dışkıyı boşaltması üzerine, feministler bunu protesto etmiş ve Agos yönetiminin tavır almasını istemişlerdi.

Mahçupyan yazara sahip çıktı
Nişanyan olayın duyulmasının ardından gösterdiği şiddetin "sembolik bir jest" olduğunu savunmuştu. Agos Yayın Yönetmeni Etyen Mahçupyan da gazetede yayınlanan "Feminizmin Bulanık Sularında" başlıklı yazısında adını vermeden Nişanyan'ın şiddetini "kabul edilmesi mümkün olmayan bir hareket" olarak nitelemiş, ancak "Bu yazar yazılarına devam edecek" demişti.

Mahçupyan yazısını "Agos olarak sahip olduğumuz düstur 'insan olan beri gelsin'den ibarettir. Geri kalan herkese uğurlar ola..." diye bitirmişti. 

       
Sevan Nişanyan
Olayı protesto eden bir grup
feminist, Agos gazetesinde
yayınlanmak üzere bir metin
hazırladı. Metin, gazete yönetimi
tarafından yayınlanmayınca
213 feminist ortak bir açıklama
yaptı.
Agos editörü Ağan'ın istifası
Bunun üzerine gazetenin editörlerinden Nuran Ağan, Mahçupyan'ın bu yazıyla Agos'ta hiç kullanılmamış bir üslupla kadınları ve feministleri aşağıladığını, hakaret ettiğini, bu yazı üzerine "Mahçupyan ve Mayda Saris yönetimindeki Agos'la birlikte yürümesinin koşullarının ortadan kalktığını ve Agos İnternet servisindeki görevini bıraktığını" açıklamıştı.

Feministler son metinleriyle kadına yönelik şiddetin kimlikler ötesi olduğunu vurguluyor ve "Biz aşağıda imzası olan feministler; şiddeti protesto etmek yerine her zaman ona bahaneler bulunarak feministlerin hedef tahtası haline getirilmesini ve kadınlara yönelik her türlü şiddeti bir kez daha protesto ettiğimizi öncelikle Agos okurlarına ve kamuoyuna duyuruyoruz" diyor.